Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Do Brna míří stovky fanoušků ostravského Baníku. Čekáme vás, vzkazují policisté

Fotbalovou řež vyhlíží moravská metropole, kam v sobotu přijede ostravský Baník. Datum mají ve svých kalendářích tučně fixou vyznačené nejen fotbalisté, ale také policisté. Očekávají výpravu stovek fanoušků z Ostravy, kteří s sebou vezmou i spřízněné tvrdé jádro polských fandů.

Mezi brněnskou Zbrojovkou a ostravským Baníkem panuje dlouhodobě rivalita. Oba moravské celky společně soupeří nejen na hřišti, ale rovněž v hledišti. Oba skalní tábory vlajkonošů se navíc nemají v lásce, což dokázali četnými výstupy v minulosti. I proto policisté označují zápas dvacátého kola nejvyšší fotbalové soutěže za jeden z nejrizikovějších duelů sezony. 

Do Brna tradiční míří baníkovští ultras, kteří si na pomoc berou polské přátelé. Zbrojovka se tradičně spolehne na příznivce bratislavského Slovanu i rakouské Austrie Vídeň. Na vše dohlédne policie, jež bude nejvíce vidět v okolí královopolského stadionu.

Máme štíty, psy i vrtulník

„Velká část fanoušků Baníku dorazí do Brna vlakem. Policisté počítají s tím, že se příznivci Ostravy přesunou z nádraží na stadion klubem přistavenými autobusy. Do opatření budou vedle uniformovaných policistů, jejichž jádro tvoří policisté pořádkové jednotky posílené o kolegy z Ostravy a Olomouce, nasazeni i kriminalisté. Důležitou roli sehraje také dopravní policie, jízdní policie, psovodi se služebními psy a ve vzduchu policejní vrtulník,“ vzkázal na dálku fanouškům Zbrojovky i Baníku mluvčí policistů Bohumil Malášek, podle nějž přijede do moravské metropole více než pět stovek fandů ze severu Moravy.

Strážci zákona spoléhají i na pomoc městské policie. V akci bude zhruba stovka strážníků, kteří si vezmou do terénu štíty i psy. Fanouškům doporučují, aby na utkaní cestovali městskou hromadnou dopravu. „Přijet autem na takto žádaný zápas je obvykle špatná volba. Motoristy čeká dlouhé hledání parkovacího místa, stání ve frontách před křižovatkami a složitý odjezd po skončení duelu. Posílená hromadná doprava je v tomto případě rychlejší a pohodlnější,“ řekl Pavel Čermák, náměstek ředitele.

Zbrojovka touží konečně vyhrát

Řež vyhlíží rovněž fotbalisté. Zbrojovka šest kol čeká na vítězství a nebezpečně se přibližuje barážovým příčkám. Navíc na domácím hřišti se svěřencům kouče Dostálka dlouhodobě nedaří. Ani ambiciozní Baník ale letos nezáří. Je devátý, tři body před Brně. V posledním utkání navíc podlehl doma Jablonci. Dá se tak očekávat tuhý boj. 

„Pro nás je motivace jasná, už dlouho čekáme na vítězství. Všichni vědí, o co se hraje. Doufám, že nás přijde podpořit i hodně fanoušků, které máme výborné. Doufáme, že se i teď zmobilizují a vytvoří co nejlepší atmosféru," sdělil asistent brněnského trenéra Dostálka Jozef Dojčan.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Baník, Fotbal, Policie, Bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jsem sportovec, ne karbaník - jedu do Brna na Baník - záda mi tu hezky kryje vyškolená policie.....jedním slovem, nezávidím policistům takové dobrodružství s neurvalci a neřády, co křičí a řvou a hrají si na tzv. FANOUŠKY!!!

Pátek, 17. února 2023, 15:49Odpovědět

Diskutér T.

KOLIK TENHLE TZV. sport STOJÍ POLICISTY NÁMAHY kvůli blbečkům, kteří s fotbalem nemají nic společnýho. UPRAVIT ZÁKONY A ZVÝŠIT VSTUPENKY NA UTKÁNÍ NA NEHORÁZNOU CENU - ONO BY TO JISTĚ POMOHLO!!! ZÁKAZ VŠECH BLBEJCH SPORTOVNÍCH UTKÁNÍ A JEN MOŽNOST ČUČET DOMA NA BEDNU A SLEDOVAT TO V OBÝVÁKU!!!! A KOPÁLISTŮM A HOKEJKÁŘŮM DÁ MINIMÁLNÍ MZDU!!!!!!

Pátek, 17. února 2023, 14:27Odpovědět

Emil Figl

Fotbal je tak zbytečná věc!

Pátek, 17. února 2023, 14:22Odpovědět

Do Brna míří stovky fanoušků ostravského Baníku. Čekáme vás, vzkazují policisté  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.