Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka představila zvučnou posilu. Z Plzně přivedla afrického stopera Tijaniho

Fotbalisté brněnské Zbrojovky vítají novou posilu v kádru. Do jedenáctého celku nejvyšší fotbalové soutěže přichází na půlročního hostování z Plzně obránce Mohamed Tijani. Od příchodu pětadvacetiletého hráče původem z Pobřeží Slonoviny si Brno slibuje zpevnění defenzivy.

Zbrojovka novou akvizici oznámila těsně před koncem přestupního termínu. Stoper, jenž v minulosti působil ve Slavii, Baníku či Jihlavě, se připojil k týmu v pondělí před tréninkem. Moravský klub nyní dotahuje s Plzní administrativní detaily k hostování, které neumožňuje na sportovce uplatit opci. 

„Viděl jsem Zbrojovku v několika zápasech a líbí se mi styl, jakým hraje. I tohle hrálo roli při rozhodování, kde strávím jaro, ten styl by mi měl sednout. Brno je fotbalový tým a jsem přesvědčený, že nepatří do dolních pater tabulky. Rád bych pomohl k tomu, aby se posunulo výš, čímž pomůžu i sobě. V zimě jsem měl zdravotní problémy, ale už jsem v pořádku, těším se první trénink a na to, jak nové spoluhráče lépe poznám," sdělil k přesunu na klubovém webu Zbrojovky Tijani, který oblékne dres číslo 3.

Po zpevnění obrany volali v Brně dlouhodobě. Ve středu defenzivy nastupuje Jakub Šural, Lukáš Endl či Jan Hlavica. Na pozici má kouč Dostálek k dispozici ještě Jana Štěrbu, který ale zatím i kvůli zdravotnímu stavu nedostal v sezoně příliš prostoru. „Jsme rádi, že se nám povedlo takového hráče přivést. Momo už má navzdory relativně nízkému věku něco za sebou, prošel velkými kluby. Je schopný nám okamžitě pomoci v silových parametrech, výšce a v rozehrávce," řekl trenér Dostálek.

Urostlý defenzivní fotbalista se narodil v Pobřeží slonoviny, reprezentuje ale Benin. Tijani se z rodného Abidjanu přesunul do mládežnické akademie španělského Vallecana. Odtud zamířil do Vyškova a přes Jihlavu se dostal do Slavie. V dresu pražského týmu odehrál dva zápasy v nejvyšší soutěži, další starty přidal na hostování v Liberci a Teplicích. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Viktorie Plzeň

Štítky Brno, Zbrojovka, Přestupy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Fotbalová Zbrojovka představila zvučnou posilu. Z Plzně přivedla afrického stopera Tijaniho - To musíme nabírat zrovna tyto hráče - naši nejsou k ničemu nebo co???

Pátek, 17. února 2023, 20:12Odpovědět

Fotbalová Zbrojovka představila zvučnou posilu. Z Plzně přivedla afrického stopera Tijaniho  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.