Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalový talent Brna je po vážném zranění zpět. Budu psychicky odolnější, věří Pachlopník

Fotbalisté brněnské Zbrojovky měli v sobotním zápase proti Spartě jen minimum důvodů k radosti. Svěřenci Richarda Dostálka utrpěli před domácími fandy tvrdou porážku 0:4, připsali si druhou porážku v řadě a ještě se po zápase fanoušci Brna porvali s Pražany. Přesto Brňanům potěšila zpráva, že po vleklém zranění kolene se znovu vrátil do hry talentovaný záložník Ondřej Pachlopník, jenž nastoupil po více než roce a rozhodně nezklamal.

Pachlopníka vyslal trenér Dostálek do hry ve druhém poločase. Pro jednadvacetiletého ofenzivního záložníka se jednalo o speciální moment. Do hry zasáhl po více než roce. Na hřiště se vrátil po vážném zranění kolene, které si přivodil při hostování v Plzni. Odchovanec Brna byl proto rád, že je zpět, i když mu radost z návratu pokazila vysoká porážka.

„Byl jsem šťastný, že zase hraji ligu, že mi trenér dal šanci. To je potěšující, na druhou stranu mě mrzí, že jsme prohráli. Pocity jsou smíšené. Měl jsem chuť, doufám, že jsem to trochu oživil, i když můj fyzický fond ještě není takový, jaký bych si představoval. Čekal jsem, že budu hrát třeba dvacet minut, ale trenér rozhodl takhle a jsem za to moc rád,“ sdělil po zápase na klubovém webu Pachlopník, jenž si v této sezoně připsal jeden start za zbrojovácké béčko. 

Pachlopníka mrzelo, že jeho tým nevyužil šance. Ve druhé půli měl několik příležitostí na snížení a zdramatizování vyhecovaného mače. Jenže Moravané šance zahodili, za což je Letenští potrestali dalšími dvěma brankami. „Bylo to pro nás trochu kruté, ale takový je fotbal. Nedali jsme šance, přitom jsme mohli několikrát třeba snížit na 1:2, pak se mohl zápas vyvíjet ještě všelijak. Nevyšlo to, trochu smolný den,“ hodnotila jedna z největších nadějí brněnského fotbalu, která po uzdravení touží být součástí základní sestavy. 

Mladý fotbalista i přes prohru cítil velkou úlevu, protože má za sebou jedno z nejsložitějších období v kariéře. Se zraněným meniskem podstoupil operaci, po níž jej čekala dlouhá rekonvalescence. Po utkání proto děkoval doktorům, přítelkyni a všem, kteří mu pomohli překonat zdravotní i psychické peripetie. 

Bylo to psychicky složité, čtyři měsíce jsem seděl na sedačce a na zápasy se jen díval, než jsem mohl vůbec začít něco dělat. Doufám, že už nic podobného nenastane. Věřím, že i díky tomu teď budu odolnější. Mám před sebou hodně práce, o nohu se budu muset pořád starat, posilovat. Budu na sobě pracovat víc než dřív,“ doufá Pachlopník.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Sparta, fotbal, Pachlopník, Zranění, FC Zbrojovka Brno, Ondřej Pachlopník, úraz, Richard Dostálek, AC Sparta Praha, trenér, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový talent Brna je po vážném zranění zpět. Budu psychicky odolnější, věří Pachlopník  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.