Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka utrpěla od Sparty porážku 0:4. O výhře hostů rozhodl odchovanec Brna

, aktualizováno 8. října 2022, 18:57

Fotbalisté brněnské Zbrojovky nezvládli duel jedenáctého kola, když před domácím fanoušky schytali porážku 0:4 od pražské Sparty. Hosté rozhodli o výhře v první půli po trefách Kuchty a odchovance Brna Krejčího. Stejní hráči se prosadil i ve druhém poločase. Zbrojovka prohrála podruhé v řadě a propadá se do spodní poloviny tabulky. Naopak Pražané si upevnili třetí příčku.

Pražané natáhli sérii neporazitelnosti v lize na 10 utkání a upevnili si třetí místo v neúplné tabulce. Brněnský nováček nejvyšší soutěže doma počtvrté za sebou nevyhrál, z toho potřetí nebodoval. Debakl 0:4 utrpěla Zbrojovka na konci srpna i se Slavií.

Sparta, která sehrála jubilejní 900. zápas v české lize, vedle indisponovaných Čelůstky, Haraslína, Fortelného a Peška postrádala i potrestaného útočníka Čvančaru a nastoupila na hrotu jen s Kuchtou. Na stoperu poprvé v ligovém ročníku dostal příležitost Vitík. Zbrojovka nemohla zařadit do sestavy Součka, který hostuje v Brně z Letné.

Hosté měli převahu, ale v úvodu se do šancí nedostávali a otevřít skóre mohla ve 27. minutě Zbrojovka. Ševčík vyslal za obranu Hladíka, jemuž ale před zakončením ve vápně levačkou skočil balon a střela zamířila vedle tyče.

V 31. minutě sice po souboji Granečného s Wiesnerem v šestnáctce hra pokračovala, ale poté se sudí Hocek po zásahu videorozhodčího podíval na opakovaný záznam a nařídil pokutový kop. Kapitán Sparty a brněnský odchovanec Krejčí mladší proměnil penaltu střelou k pravé tyči, zatímco Berkovec zvolil druhou stranu.

Ve 37. minutě videorozhodčí zkoumal pád Alliho ve vápně po souboji s Janktem, ale domácí se penalty nedočkali. Sparta těsně před pauzou dokázala zvýšit. Po Höjerově rohu hlavičkoval ve čtvrté minutě nastavení z pozice před malým vápnem Kuchta a vysokým obloučkem zamířil přesně na zadní tyč. Reprezentační útočník navázal na svůj první ligový gól v letenském dresu z minulého kola proti Hradci Králové.

V 51. minutě poslal míč za Berkovce znovu Krejčí, ale branka neplatil pro předchozí faul Daňka. Další pasáž zápasu patřila Zbrojovce. Střídající Pachlopník vypíchl balon Krejčímu mladšímu, vysunul tak do šance Fouska, který ale ztroskotal na Kovářovi. Sparťanský brankář reflexivně vytěsnil i Řezníčkovu hlavičku.

Na druhé straně po brejku připravil Kuchta možnost Wiesnerovi, který však přestřelil. V 76. minutě nabídl Texl balon za malé vápno Řezníčkovi, ale jeho střelu zblokoval Vitík. Definitivní pojistku měl na noze Kuchta po dlouhém centru Zeleného, Berkovec však zasáhl. V 82. minutě se už prosadil Krejčí, který hlavou proměnil Sadílkův centr a skóroval podruhé v utkání.

Domácím poté při Minčevově šanci pomohlo břevno. První čisté konto ve čtvrtém utkání za Spartu Kovářovi nesebral Pachlopník, který po Nečasově centru z voleje přestřelil. Sparta byla produktivní a v desáté minutě nastavení se po Minčevově přihrávce trefil Kuchta, který dal svůj třetí gól za poslední dva zápasy. Pražané si připsali nejvyšší ligovou výhru od loňského prosince a vítězství 5:1 nad Bohemians 1905.

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 0:4 (0:2)
Branky: 33. z pen. a 82. Ladislav Krejčí II, 45.+4 a 90.+10 Kuchta. Rozhodčí: Hocek - Paták, Nádvorník - Franěk (video). ŽK: Řezníček, Alli - Daněk, Mejdr, Vitík. Diváci: 9588.
Sestavy:Brno: Berkovec - Matejov, Endl, Šural (90.+3 Hlavica), Granečný (46. Hrabina) - Texl - Hladík (61. Falta), Fousek (71. Nečas), Ševčík (46. Pachlopník), Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Sparta: Kovář - Wiesner, Vitík, Sörensen (71. Zelený), Höjer - Pavelka, Ladislav Krejčí II - Jankto (61. Mejdr), Sadílek (87. Karabec), Daněk (71. Minčev) - Kuchta. Trenér: Priske.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Sparta, Liga, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Ladislav Krejčí, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka utrpěla od Sparty porážku 0:4. O výhře hostů rozhodl odchovanec Brna  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.