Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka vyšla poprvé z venku naprázdno. Jablonci podlehla 1:3

, aktualizováno 2. října 2022, 18:46

Fotbalová Zbrojovka přišla o venkovní neporazitelnost. Po třech výhrách z hřiště soupeře nestačila v desátém kole na Jablonec, kterému podlehla 1:3. Brno se kvůli prohře prapadlo ligovou tabulkou na šestou příčku.

V úvodu dvakrát zamotal hlavu obráncům hostů svými kličkami Jovovič a černohorský záložník byl také u zrodu vedoucí branky. Rozhodčí Všetečka nechal při své premiéře v nejvyšší soutěži po Alliho faulu výhodu a Jablonečtí rychle přenesli hru přes celé hřiště. Jovovič zakončil rychlý brejk centrem, brankář Berkovec míč jen vyrazil a Chramosta se v 17 . minutě trefil do odkryté branky.

Brněnský brankář na inkasovaném gólu nebyl bez viny, v následujících minutách však svůj tým dvakrát podržel při střelách Kratochvíla a Považance. Hosté nebyli příliš nebezpeční, vážnější šanci měl jen ve 40. minutě Řezníček, ale brankář Hanuš si s jeho střelou poradil.

Pět minut po přestávce se souboj této dvojice opakoval a opět byl úspěšnější jablonecký gólman. V 53. minutě šli domácí na zteč ve dvojici, Chramosta ještě přihrál do lepší pozice Coolsovi, ale malajsijský reprezentant sám před brankářem šanci vstřelit první ligový gól nevyužil.

O šest minut později se na druhé straně dostal odražený míč k Řezníčkovi a nejzkušenější hráč Zbrojovky ve své třetí šanci nezaváhal. Pro čtyřiatřicetiletého útočníka to byla pátá branka v této sezoně nejvyšší soutěže.

Brňanům ale radost z vyrovnání trvala jen dvě minuty, než Jovovič po Coolsově přesném centru hlavičkoval do sítě. Chramosta se pak v 67. minutě šikovně zbavil dvou obránců a zvýšil na 3:1. V ligovém ročníku si polepšil na šest branek.

Po nepovedené brněnské rozehrávce měl Chramosta dokonce blízko k hattricku, ale branku netrefil a navíc z trávníku odkulhal. Střídající Malínský se pak ještě pokusil o lob z dálky, sice neuspěl, ale Severočeši si už vítězství bez problémů pohlídali. Jablonečtí vyhráli čtvrtý z posledních pěti vzájemných ligových zápasů.

FK Jablonec - FC Zbrojovka Brno 3:1 (1:0)

Branky: 17. Chramosta, 61. Jovović, 67. Chramosta – 59. Řezníček.

Rozhodčí: Všetečka - Váňa, Arnošt - Franěk. Diváci: 2189.

Žlutá karta: 38. Houska (Jablonec).

FK Jablonec: Hanuš – Cools, Heidenreich (46. Surzyn), Akpudje, Krob (C) – Považanec (46. Sejk) – Jovović (81. Malínský), Kratochvíl (72. Šulc), Houska, Polidar – Chramosta (79. Souček). Trenér: Horejš.

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Štěrba, Matejov (75. Hlavica) – Texl, Souček (68. Hladík) – Alli (68. Falta), Ševčík (75. Blecha), Granečný (68. Fousek) – Řezníček (C). Trenér: Dostálek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky Brno, fotbal, sport, Zbrojovka, FK Baumit Jablonec, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vyšla poprvé z venku naprázdno. Jablonci podlehla 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.