Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za brněnskou Zbrojovku bude hrát záložník Souček. Přichází na hostování

Fotbalisté brněnské Zbrojovky vítají v kádru novou zvučnou posilu. Střed pole Brňanů vyztuží záložník Filip Souček, jenž přichází do Brna na roční hostování z pražské Sparty. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant si premiéru v brněnském dresu odbude už v sobotu, kdy Zbrojovka zajíždí k zápasu do Olomouce.

O příchodu opavského odchovance, který doplatil na zúžení kádru Pražanů, se mluvilo od začátku týdne. Nyní brněnský klub oficiálně přestup potvrdil a středový záložník bude trenérovi k dispozici už v zítřejším utkání proti Olomouci. 

Domluva byla docela rychlá, řešilo se to od minulého týdne a definitivně jasno bylo v pondělí večer. Těším se a věřím, že budu Zbrojovce co nejvíce platný. Už jsem tou dobou tušil, že do Brna můžu jít, takže jsem chtěl vidět i taktické prvky, jak tým hraje, na co se mám připravit,“ řekl na klubovém webu Zbrojovky Souček po potvrzení transferu.

Autor šedesáti zápasů a dvou branek v nejvyšší fotbalové soutěži oceňuje, že nepřichází do neznámého prostředí. V týmu nováčka zná několik hráčů už z předchozího působiště v Opavě, kde hrál například s obráncem Hrabinou či záložníkem Texlem. Z mládeže reprezentace pak zná Ševčíka a Pachlopníka, jenž laboruje stále po příchodu z Plzně se zraněním. V Brně si od příchodu kreativního hráče slibují především zkvalitnění záložních řád. 

Filip nám pomůže vyztužit střed pole směrem do defenzivy, je to hráč s dobrou postavou a návyky, který nám dokáže okamžitě pomoci,“ nastínil trenér Richard Dostálek.

Vedení moravského klubu uvedlo už dříve, že chce přivést ještě jednoho hráče. Brno touží zejména po stoperovi. Delší dobu se spekuluje o tom, že do Králova Pole zamíří na hostování obránce Čihák. Zatím ale k dohodě nedošlo. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Zbrojovka, Přestupy, Sparta, Brno, Filip Souček, FC Zbrojovka Brno, SK Sigma Olomouc, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SFC Opava, Richard Dostálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za brněnskou Zbrojovku bude hrát záložník Souček. Přichází na hostování  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.