Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovka vstoupila do nového ročníku remízou se Slováckem

Fotbalisté brněnské Zbrojovky získali na úvod nového prvoligového ročníku bod po remíze 2:2 se Slováckem. Před domácímí fanoušky Brňané proti loňskému vítězovi českého poháru vedli po první půli po brankách Ševčíka a Přichystala. Za hosty se prosadil Holzer a ve druhém poločase srovnal stav Trávník.

Domácí nastoupili v základu s dvěma letními posilami Faltou a Granečným, zkušení Matejov s Divíškem zůstali na lavičce. Trenér Slovácka Svědík překvapil nasazením univerzála Kalabišky na hrot tříčlenného útoku.

Úvodní minuty patřily čtvrtému týmu minulé ligové sezony. Slovácko, pro které byl zápas generálkou na čtvrteční úvodní duel 3. předkola Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul, diktovalo tempo hry a dostávalo se do zakončení. Ve dvou šancích ovšem Havlík selhal a netrefil prostor mezi tyčemi.

Zbrojovka se pomalu osmělovala. Ve 13. minutě Hofmann stihl na poslední chvíli zastavit slibnou akci domácích, o sedm později už ale nováček slavil první gól po návratu mezi elitu. Po centru Granečného uvolnil Řezníček Ševčíka a mládežnický reprezentant prostřelil Ngyuena. V nejvyšší soutěži skóroval poprvé.

Hosté se vyrovnání dočkali po půlhodině hry, kdy Havlíkův centr zleva vyrazil Berkovec jen před sebe a Holzer pohotově doklepl míč do sítě. Brno si však vzalo vedení ihned zpět. U brankové čáry přehrál Daníčka důrazný Řezníček a jeho měkký centr poslal do sítě Přichystal.

Brňané byli favorizovanému soupeři více než vyrovnaným soupeřem a potvrzovali to i v úvodu druhého poločasu. Ve 47. minutě tvrdě vypálil Hladík a Nguyen měl s jeho střelou plné ruce práce. Domácím se dařily i brejky, jimiž Zbrojovka eliminovala územní převahu Slovácka. Po jednom z nich se opět dostal do zakončení Hladík a v poslední chvíli zasáhl bránící Daníček.

Slovácko svůj tlak stupňovalo a v 71. minutě se dočkalo vyrovnání. Kalabiška našel v šestnáctce volného Trávníka, jehož střela s pomocí tyče zapadla kousek za čáru do sítě. Závěr se odehrál v režii hostujícího celku, ale nováček už cenný bod v úvodu ligy ubránil.

FC Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:2 (2:1)

Branky: 21. M. Ševčík (Řezníček), 32. Přichystal (Řezníček) – 30. Holzer, 71. Trávník (Kalabiška).

Rozhodčí: Radina – Kubr, Leška – Vokoun. Diváci: 8024.

Žluté karty: 61. Falta, 79. Granečný – 33. Hofmann.

FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, Ševčík (68. Blecha) – Hladík (89. Divíšek), Falta (89. Jambor), Přichystal (71. Alli) – Řezníček (C) (68. Fousek).

1. FC Slovácko: Nguyen – Hofmann, M. Kadlec (C), Reinberk (46. Tomič), Doski (68. Šašinka) – Havlík, Daníček – Trávník (79. Kohút), Petržela (89. Brandner), Holzer (79. Siňavskij) – Kalabiška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno/Facebook

Štítky Brno, Zbrojovka, fotbal, sport, první liga, 1. FC Slovácko, FC Zbrojovka Brno, trávník, Evropská liga UEFA, Fenerbahçe SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vstoupila do nového ročníku remízou se Slováckem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.