Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zhubl jsem a nechci se nervovat o záchranu, říká kapitán Zbrojovky Jakub Řezníček

Fotbalisté brněnské Zbrojovky odstartují v sobotu na domácím hřišti proti Slovácku nový prvoligový ročník. V něm budou hodně spoléhat na kapitána Jakuba Řezníčka, jenž Brňany loni dotáhl osmnácti brankami k postupu. Čtyřiatřicetiletý hráč nyní doufá, že mužstvu pomůže k udržení mezi elitou.

Řezníček se na obnovenou ligovou premiéru podobně jako ostatní hráči v týmu těší. Aby také ne. Po odchodu z prvoligových Teplic do Brna vystřílel mužstvu trenéra Dostálka vytoužený postup. Nyní se spoluhráči vyhlíží start nového fotbalového ročníku.

Máme respekt i pokoru k soutěži. Sám jsem rok ligu nehrál. Myslím si ale, že vše je o našem přístupu. Soupeři jsou těžcí, ale vše se dá zvládnout, což se mi už několikrát v kariéře potrvdilo. Věřím proto, že body získáme hned na začátku,“ popisuje brněnský kapitán, jenž se stal v minulém ročníku nejlepším střelcem druhé ligy. 

Bývalý hráč Plzně, Mladé Boleslavi, Příbrami nebo belgického Lokerenu se střelecky v přípravě trápil. Vstřelil jen jedinou branku v utkání proti Bystrci. Přesto si z toho zkušený fotbalista nedělá hlavu. „Přátelská utkání a ostré ligové zápasy jsou úplně něco jiného. Hrají se v úplně jiné atmosféře. Navíc já v přátelácích stejně nikdy nedával moc branek,“ všímá si útočník, jenž loni nastřádal osmnáct branek ve druhé lize. Letos si ale žádné velké cíle pověstný bouřlivák nedává a chce hlavně pomoci týmu k udržení v první lize, v níž si sám možná zahraje letos naposledy. 

Nemám už žádné osobní ambice. Chci hlavně pomoci Brnu, abychom byli v klidných vodách tabulky a nenervovali se o záchranu. Doufám, že se nám to podaří, protože i pro mě je to možná poslední rok v kariéře. Bude mi pětatřicet let a smlouvu mám na rok. Uvidíme ale co bude dál,“ říká si ofenzivní hráč, který do sezony vstoupí i výborné fyzické formě. 

„Zhubl jsem před přípravou i po přípravě. Podle kondičního trenéra jsem ale stále v červených číslech,“ směje se držitel více než 300 ligových startů, který povede zítra Brno od 16:00 za prvními ligovými body proti Slovácku. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Řezníček, Fortuna liga, FC Zbrojovka Brno, Jakub Řezníček, 1. FC Slovácko, FK Teplice, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, 1. FK Příbram, KSC Lokeren

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhubl jsem a nechci se nervovat o záchranu, říká kapitán Zbrojovky Jakub Řezníček  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.