Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zbrojovku nadchnul čiperný Nigerijec z druhé rakouské ligy. Dostane smlouvu, oznámil klub

Lepší večer si křídelní záložník Wale Musa Alli jen těžko mohl představit. Jednadvacetiletý fotbalista přijel do Brna, absolvoval trénink a hned naskočil do přípravného zápasu proti bratislavskému Slovanu, v němž se blýskl brankou. Klub hráči po podařeném vystoupení, který naposledy působil ve druhé rakouské lize, ihned nabídl smlouvu a pozval ho na soustředění.

Fotbalisté Brna nastoupili v sobotním přípravném duelu proti bratislavskému Slovanu. S úřadující, slovenský mistr, jenž hrál v plné sestavě v čele Jurajem Kuckou, Vladimírem Weissem nebo Jaromírem Zmrhalem, nakonec uhráli Brňané remízu 2:2. Brňané ale nebyli po zápase spokojení jen s výsledkem, ale také předvedenou hrou Musy Alliho, jehož mužstvo testovalo. 

Africký hráč svou rychlostí a technikou po celý zápas zatápěl obráncům Slovanu. Výkon korunoval v padesáté sedmé minutě, když zakončil svůj únik přesným zakončením. Následně ho kouč Richard Dostálek stáhl ze hry. Při odchodu ze hřiště pak vyprovázel bývalého hráče rakouského Amstettenu potlesk fanoušků, kterých zamířilo do Králova Pole 1200. Bezprostředně po utkání ocenili výkon vzrůstem nevelikého štírka také trenéři i vedení klubu, které hned nabídlo mladému hráči smlouvu. 

Od začátku, co tu je, se nám líbil. Donesl něco, co jsme neměli, a věřím, že i lidi si k němu rychle najdou cestu. Je to zkrátka jiný typ, rychlý, dynamický, technický. Vyhledává souboje jeden na jednoho, v tom je silný,“ chválil svěřence trenér Josef Dojčan.

S Allim Zbrojovka počítá už na soustředění v Rakousku, kam odjede mužstvo v pondělí. Kromě ofenzivního Nigerijce odcestuje s ligovým nováčkem patrně i nový stoper. Trenér Dostálek zatím nechtěl být konkrétní, o jakého hráče se jedná. Jihomoravský klub navíc dotahuje jednání s Denisem Granečným a usiluje o středového záložníka. 

Zbrojovka Brno: Slovan Bratislava
2:2
Branky: 37. Hladík (pen.), 57. Musa Alli - 34. Ramirez, 82. Zmrhal.
Diváci: 1200
Zbrojovka Brno: Berkovec - Endl (46. Hlavica), Šural, Divíšek (46. Falta) - Matejov, Texl (46. Ševčík), Blecha (46. Jambor), Granečný - Přichystal (46. Fousek), Hladík (46. Řezníček), Musa Alli (61. Nečas).
Slovan Bratislava: 1. poločas Chovan – Hrnčár, Kašia, Voet, De Marco – Agbo, Kucka – Weiss – Barseghjan, Ramirez, Green.
2. poločas: Hrdina – Voet (63. Pauschek), Abena, Križan – Medveděv, Mustafič, Kankava, Zmrhal – Weiss (69. Holman) – Čavrič, Šaponjič

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Nečas/FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Přestupy, Nigérie, Afrika, FC Zbrojovka Brno, Vladimír Weiss, Jaromír Zmrhal, Richard Dostálek, ŠK Slovan Bratislava, Giovanni De Marco, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovku nadchnul čiperný Nigerijec z druhé rakouské ligy. Dostane smlouvu, oznámil klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.