Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka zbrojí na ligu. Přivádí zkušené obránce Divíška a Matejova

, aktualizováno 13. června 2022, 14:10

Fotbalisté brněnské Zbrojovky hlásí první dvě posily před nadcházející prvoligovou sezonou. Kádr nováčka soutěže doplní jednatřicetiletý obránce Josef Divíšek, který posledních pět ročníků strávil v dresu Slovácka, a třiatřicetiletý defenzivní univerzál Róbert Matejov, jenž do Brna přichází ze Zlína.

Zbrojovka potřebovala před novou sezonou nutně doplnit obranné řady po odchodu Moravce, Štepanovského či Bariše. Tým z jihu Moravy ukázal na Róberta Matejova a Josefa Divíška, který byl donedávna nedílnou součástí obrany mužstva z Uherského Hradiště. V poslední sezoně se ale bývalý hráč Sparty či Příbrami dostával na hřiště čím dál méně a i proto vzal za vděk novou příležitost.

Moc se těším na novou výzvu a nové prostředí. Z hráčů znám v podstatě jen Kubu Řezníčka, se kterým jsme spolu krátce hráli v Příbrami, i když jsem samozřejmě proti Zbrojovce nějaké zápasy odehrál. Jsem přesvědčený, že Brno by nemělo hrát jen o záchranu, a udělám maximum pro to, abych do týmu dobře zapadl a pomohl svými zkušenostmi na hřišti,“ řekl po podpisu dvouleté smlouvy Divíšek na klubovém webu Zbrojovky.

Brno si slibuje od nové akvizice především zkušenosti v náročných ligových zápasech, které se ligovému nováčkovi budou hodit. „V Josefově osobě přichází levonový hráč do obrany, kterého jsme toužili přivést dlouhodobě. Má dost zkušeností s těžkými zápasy a jsem přesvědčený, že bude schopen nám pomoci,“ řekl k přestupu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Přichází zlínská stálice

Další změnou v kádru prvoligového novice je příchod Róberta Matejova, který patřil v posledních letech k hlavním postavám Zlína. V dresu Fastavu strávil slovenský univerzální, jenž nastupuje v záloze i obraně, deset sezón a zahrál si v dresu ševců i Evropskou ligu. Celkem odehrál 167 ligových duelů, v nichž pětkrát vstřelil branku. Nyní na něj bude spoléhat brněnský trenér Richard Dostálek.

S trenérem jsme se zatím bavili o základních věcech, řešili jsme individuální tréninkový plán, abych už byl na startu přípravy nachystaný. Mou nejčastější pozicí je levá strana obrany, kde nastupuji asi osm let. Ještě ve druhé lize ve Zlíně mne tam posunul trenér Páník a už jsem tam zůstal,“  popsal rodák z Bojnic, který tvrdí, že zvládne zastat hrát jak v obraně, tak i záloze. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto 1.FC Slovácko, Fastav Zlín

Štítky Brno, Přestup, Liga, Slovácko, Zbrojovka, Josef Divíšek, Róbert Matejov, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, 1. FC Slovácko, 1. FK Příbram, trenér, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zbrojí na ligu. Přivádí zkušené obránce Divíška a Matejova  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.