Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spoluhráči a přátelé zesnulého gólmana Šustra pořádají sbírku. Partnerka zůstala sama se třemi dětmi

Minulý týden zasáhla nejen příznivce fotbalu na Moravě tragická zpráva o smrtelné autonehodě fotbalového brankáře Martina Šustra, který v minulosti hájil také barvy Sigmy Olomouc či brněnské Zbrojovky. Nejsilnější zármutek však prožívá nejbližší rodina zesnulého gólmana. Martinova snoubenka zůstala sama se třemi dětmi a hypotékou na nový dům, ve složité životní situaci jí chtějí přátelé pomoci také finanční sbírkou.

Pro jedenatřicetiletého fotbalistu Martina Šustra byla jeho rodina vším, miloval svou partnerku Veroniku a děti Tomáška, Elenku a Emičku. Jejich osud se ale minulou středu změnil během několika okamžiků. Martinův život vyhasl při dopravní nehodě. Děti zůstaly s maminkou samy. „Vzhledem k tomu, že je Verča na mateřské dovolené a veškeré závazky měly být hrazeny z příjmu Martina, ocitla se ve velmi tíživé situaci. Aktuální příjem nepokryje ani náklady na bydlení,“ uvádějí organizátoři finanční sbírky z řad spřátel Martina a Veroniky.

Podle textu sbírky Veronika počítá i s tím, že vysněný dům bude muset prodat, se zajištěním základních potřeb při péči o děti mohou nyní pomoci dárci. Těch během úvodního dne přispělo na speciálním webu několik desítek.

„Rozhodli jsme se Verči pomoci organizací této sbírky a věříme, že vybereme takovou částku, která jí pomůže, aby se mohla soustředit na péči o děti a vyrovnání se či vlastně spíše smíření s touto tragickou událostí, a ne na existenční otázky,“ podotkli iniciátoři důležité podpory.

V jednatřiceti letech tragicky zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. Informaci přinesl web isport.cz. Podle zdrojů Drbny zemřel někdejší gólman Brna, Olomouce či ostravského Baníku dnes ráno při autonehodě. Rodák z Boskovic naposledy nastupoval...

Martin Šustr byl naposledy hráčem druholigového Vyškova, působil ale v dresu divizních Kozlovic na Přerovsku. Šugy, jak se oblíbenému brankáři přezdívalo, měl prvoligové zkušenosti ze Sigmy Olomouc, Baníku Ostrava i Zbrojovky Brno. Chytal také za Kroměříž, Zábřeh, Znojmo, Vítkovice či Líšeň.

Jeho tragický odchod přišel náhle při dopravní nehodě poblíž Skalice nad Svitavou na Blanensku, kde došlo ke srážce s kamionem. „K dopravní nehodě jsme vyslali lékařskou pozemní posádku a vrtulník. Zranění muže byla neslučitelná se životem a zemřel ještě před příjezdem záchranářů,“ informovala minulou středu na dotaz Drbny mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Baník Ostrava, archiv rodiny Martina Šustra

Štítky Brno, fotbal, Šuster, Sbírka, Zbrojovka, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, Morava, dopravní nehoda, FC Baník Ostrava, MFK Vítkovice, 1. SC Znojmo, Martin Šustr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spoluhráči a přátelé zesnulého gólmana Šustra pořádají sbírku. Partnerka zůstala sama se třemi dětmi  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.