Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalové kluby vyzvaly vládu a ministerstvo k jednání o navýšení počtu diváků

Kluby první a druhé fotbalové ligy vyzvaly ministerstvo zdravotnictví a vládu k jednání o navýšení počtu diváků na zápasech. Navzdory plánovanému rozvolnění opatření proti koronaviru na sportovní akce v Česku stále může maximálně tisícovka fanoušků. Všechny členské kluby Ligové fotbalové asociace, která řídí profesionální soutěže, chystají vládě zaslat otevřený dopis.

„Všechny kluby se shodly, že je nutné i nadále vést debatu s ministerstvem zdravotnictví a vládou ČR s jasným cílem umožnit fanouškům postupně více naplnit tribuny našich stadionů. Je to jednoznačně naše priorita. Jedním z nejbližších kroků bude otevřený dopis všech členských klubů LFA směrovaný na vládní představitele," uvedl předseda LFA Dušan Svoboda v tiskové zprávě po ligovém grémiu.

Na fotbalové zápasy stejně jako na další sportovní akce v Česku může od 16. ligového kola, které se odehrálo na konci listopadu, maximálně tisícovka diváků. Nová vláda ve středu ohlásila velké rozvolnění restrikcí proti koronaviru včetně zrušení povinnosti prokazovat se takzvanými covidovými certifikáty při využívání služeb a při vstupu na kulturní, sportovní a další akce od 9. února. O navýšení počtu diváků na stadionech ale zatím kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) nemluvil.

Úvodní jarní kolo první ligy o tomto víkendu se každopádně odehraje ještě v režimu s nejvýše tisíci diváky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, druhá, LFA, diváci, vláda, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ligová fotbalová asociace, Dušan Svoboda, Petr Fiala, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové kluby vyzvaly vládu a ministerstvo k jednání o navýšení počtu diváků  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.