Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisté brněnské Zbrojovky porazili doma Vlašim a druhou ligu vedou o deset bodů

Fotbalisté brněnské Zbrojovky si v dnešním domácím zápase třináctého kola národní ligy poradili s Vlašimí 2:1. Rozhodující branku vstřelil útočník Hladík. Brňané si díky výhře upevnili vedení v druhé lize. Po dnešním úspěchu mají na kontě 32 bodů a v neúplné tabulce mají náskok deseti bodů před Spartou B.

Středočeši zaskočili svěřence trenéra Dostálka aktivní hrou. Tutovku Riga sice ještě obrana Brna v čele s brankářem Floderem přečkala, jenže krátce nato v deváté minutě hry využil příležitost Denis Alijagič. Hostujícího útočníka vybídl k zakončení Blecha a osmnáctiletý talent z Bosny se nemýlil. Vlašim mohla ještě náskok navýšit, jenže šance Riga se nakonec neujaly, a tak trestala Zbrojovka. V pětadvacáté minutě hry se po akci Fouska a Ševčíka dostal k zakončení zpoza vápna Jakub Řezníček, který i s přispěním štěstí překonal brankáře Řeháka. Vyrovnaný stav vydržel i přes šance na obou stranách až do přestávky. 

Rozhodnutí duelu přinesl až druhý poločas, do nějž nastoupili pro změnu o poznání aktivněji Brňané. Skóre se měnilo v třiašedesáté minutě, kdy nejprve pálil Řezníček. Jeho ránu sice gólman hostí vyrazil, jenže na dorážku Jana Hladíka už byl krátký. I přes vyhrocený závěr druhé půle Zbrojovka nakonec udržela těsně vedení a pojistila vedení v druhé lize, kterou vede aktuálně o deset bodů. V dalším kole zamíří Brno ke šlágru kola na půdu pražské Dukly. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ BRNO/Facebook

Štítky Zbrojovka, Brno, Vlašim, Národní liga, FC Zbrojovka Brno, Jan Hladík (* 1993), AC Sparta Praha, fotbalista, Jakub Řezníček, Riga, Denis Alijagić, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté brněnské Zbrojovky porazili doma Vlašim a druhou ligu vedou o deset bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.