Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brněnská Zbrojovka porazila sparťanské béčko a o sedm bodů vede druhou ligu

Fotbalisté brněnské Zbrojovky zvítězili dnes v desátém kole na domácím hřišti nad Spartou B 2:1. Výhru Brňanů zařídil dvěma brankami útočník Jakub Přichystal. Brnu v neúplné tabulce druhé ligy patří první místo. Na druhé pozici je sparťanské béčko, které ztrácí na čelo ligy sedm bodů.

Svěřenci trenéra Richarda Dostálka si připsali čtvrtou výhru v řadě. Hosté měli lepší nástup do zápasu, jenže udeřila Zbrojovka. Jakub Přichystal dostal po rychle rozehrané standardní situaci míč do běhu na levou stranu pokutového území, jeho ránu těsně před Kotkem tečoval jeden z bránících hráčů a míč trefil mimo dosah pražského brankáře.

I přes zajímavé šance na obou stranách se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Brno. Ve druhé půli se radovali hosté z vyrovnání. Adam Gabriel prošel obranou Zbrojovky, předložil míč Václavu Sejkovi, jehož rána pod břevno posunula ukazatel skóre na 1:1. Radost Sparty ale nevydržela dlouho. O několik desítek vteřin později se totiž protáhl do vápna Adam Fousek, poslal před branku tvrdý centr, který se odrazil přímo na nohu Přichystala, jenž nezaváhal a tvrdou ranou vrátil Brňanům vedení, které nakonec uhájili. 

Zbrojovka – Sparta B 
2:1
Branky: 12. Přichystal, 48. Přichystal – 47. Sejk
Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 10:2.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Bariš, Štěrba, Jakub Šural (68. Endl), Hrabina – Texl – M. Ševčík (72. Štepanovský), A. Fousek (72. Jan Moravec) – Hladík, Přichystal (90+3. Hlavica), Jakub Řezníček (C).
Náhradníci: Floder – Hlavica, Endl, M. Sedlák, Jan Moravec, Štepanovský, Kryštůfek.
AC Sparta Praha B: Kotek – Gelašvili, Piško, Vitík – A. Gabriel, Jonáš, Vácha (C) (68. Šimáček), Pudhorocký (85. Schánělec), Ryneš (80. Dudl) – Kozák, Sejk.

Náhradníci: Benada – Suchomel, Dudl, Šimáček, Schánělec, Holoubek, Večerka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Nečas FCZ BRNO

Štítky Zbrojovka, Brno, Sparta B, Národní liga, FC Zbrojovka Brno, Jakub Přichystal, AC Sparta Praha, Adam Fousek, Jan Moravec, Richard Dostálek, Adam Gabriel, Alfons Gabriel, Jakub Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Zbrojovka porazila sparťanské béčko a o sedm bodů vede druhou ligu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.