Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Fotbalový Tatran Bohunice má opravený stadion, exligové posily a ambice

Stadion fotbalového klubu TJ Tatran Bohunice podstoupil rozsáhlou rekonstrukci. Nové jsou hráčské kabiny nebo klubovna. Do brněnského klubu navíc zamířily posily s ligovými zkušenostmi. Mužstvu pomůže Marek Střeštík a vedoucí pozici v oddíle zastává Luboš Kalouda.

Rekonstrukce prostor byla více než potřeba. Poslední velká úprava se uskutečnila v 60. letech minulého století. Investovalo se nejen do zázemí, ale také do výměny světel či elektrických rozvodů. Modernizace byla nutná. Stávající zázemí neodpovídalo standardům dnešní doby,“ řekl předseda klubu TJ Tatran Bohunice Lubomír Němec.

Podle plánů brněnského klubu je nynější rekonstrukce  prvním výrazným krokem k vytvoření špičkového zázemí pro A-tým a především mládež. V létě letošního roku chceme rozšířit tréninkové plochy pro všechny mládežnické kategorie, vybudovat nové hlavní hrací hybridní travnaté plochy a do budoucna je v plánu také hlavní krytá tribuna pro zápasy našeho áčka,“ popsal Luboš Kalouda, bývalý hráč Zbrojovky, Slovácka nebo CSKA Moskva, jenž v klubu zastává pozici obchodního a marketingového ředitele.

Celkem vyšla rekonstrukce na 1,5 milionu korun. Na akci se podílelo také město, jež přispělo téměř 900 tisíc korun. Podle náměstka brněnské primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL) se Brno snaží pravidelně podporovat modernizaci sportovišť, každoročně na záměr míří desítky milionů korun. 

Silná generace

V Tatranu, který hraje krajský přebor, od loňského léta nastaly personální změny v hráčském i realizačním kádru. V klubu nově působí hráči, kteří dohromady nastřádali více než stovku ligových startu v nejvyšší fotbalové soutěži. A-týmu pomůže držitel stříbra z dvacítek Marek Střeštík, jenž je současně šéftrenér žáků. Dále v oddíle působí František Schneider jako sportovní ředitel a novým trenérem A týmu je Zdeněk Partyš.

Jsem rád, že v Bohunicích vzniká klub, kam budou chodit děti rády sportovat pod vedením špičkových profesionálů,“ dodal Kalouda.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Tatran Bohunice, fotbal, rekonstrukce, mládež, Brno-Bohunice, Luboš Kalouda, TJ Tatran Bohunice, Marek Střeštík, FC Zbrojovka Brno, 1. FC Slovácko, CSKA Moskva, KDU-ČSL, Tatran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Tatran Bohunice má opravený stadion, exligové posily a ambice  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.