Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zbrojovka je doma stále bez výhry. Navzdory dobrému výkonu prohrála s Českými Budějovicemi 1:3

Po remíze a především dobrém výkonu s pražskou Slavií přivítalo Brno na domácím stadionu České Budějovice. Ty obraly v předešlých kolech o body Plzeň i Spartu, takže na jih Moravy přijely v dobrém rozpoložení. Naopak domácí chtěli prodloužit sérii bez prohry po restartu nejvyšší domácí fotbalové soutěže.

Trenér Machálek udělal oproti zápasu v Edenu pouze jednou změnu v základní sestavě, když Fouska nahradil v záloze Štepanovský. Mužstvo nastoupilo také ve stejné formaci, tedy 4-4-2 s Růskem a Přichystalem v útoku.

Právě tato dvojice obstarala už ve třetí minutě utkání první šanci, kterou po dobré orientaci ve vápně soupeře zakončoval reprezentant Růsek, který ale bránu netrefil. Nicméně tato akce symbolizovala vstup domácích hráčů do utkání. Ti se snažili hrát aktivně a rychle přecházet do útoku.

První minuty zápasu byly bojovné z obou stran a rozhodčí Lerch musel často tlumit odhodlanost hráčů. Celý zápas provázel silný vítr, který byl možná jedním z důvodů chybné rozehrávky brněnského kapitána Dreksy, který svým počínáním vyslal do samostatného nájezdu hostujícího Brandnera. Ten se tváří v tvář Floderovi nemýlil a v desáté minutě vstřelil první branku utkání – 0:1.

Brno se čím dál více tlačilo dopředu, když byla aktivní hlavně jeho pravá strana v čele s Pachlopníkem. Vysoko postavené domácí obranné řady však využívali hosté k rychlým protiútokům. V šestnácté minutě se opět radovali právě svěřenci trenéra Horejše, když se míč po hlavičce van Burena odrazil k zcela osamocenému Brandnerovi, který podruhé v utkání uklidil míč za záda brankáře – 0:2.

Obraz hry zůstával nadále stejný a Flinta se hnala za vyrovnáním ve velkém počtu hráčů. Po skvělé individuální akci kmenového hráče Slavie van Burena, kterého na poslední chvíli zastavil skluzem Dreksa, převzali otěže zápasu hosté.

Na nepříznivý vývoj utkání reagoval domácí stratég Miloslav Machálek hned dvojím střídáním už ve dvaatřicáté minutě. Štepanovského s Gajičem nahradili Šumbera s Šuralem. Právě první jmenovaný šel od svého příchodu na trávník hodně vidět. V posledních minutách Brno hrozilo, ale když se z dobré šance neprosadil ani Přichystal, bylo rozhodnuto, že hráči do kabin odejdou za stavu 0:2 pro České Budějovice.

Na výhru nestačil zlepšený výkon ani gól naděje

Domácí v červených dresech vstoupili i do druhého poločasu velmi odhodlaně a chtěli vstřelit rychlý kontaktní gól. Brno zužitkovalo vyvinutý tlak už po osmi minutách druhého poločasu, když si centr Pavla Dreksy našel ve vzduchu Růsek a hlavou vstřelil svůj druhý gól v sezoně – 1:2.

Nápor Brňanů ale ukázal, jak důležitým hráčem je pro hosty brankář Drobný. Hráč se zkušenostmi z Anglie a Německa několikrát ukázal, že i v pokročilém fotbalovém věku může být tahounem mužstva. Vychytal šanci Šurala, odmítl za svá záda pustit střelu Růska a dvakrát ve velké příležitosti vyzrál na Pachlopníka.

V dresu Brna se dobře jevili především Šumbera spolu s agilním Pachlopníkem, kteří pořádně zaměstnávali obranu soupeře. Po svém příchodu na hřiště přinesl potřebný impuls také Marek Vintr. Právě tito jmenovaná hráči produkovali nejvíce přihrávek a akcí směrem k bráně Jihočechů.

I když se Zbrojovka hnala za vyrovnáním, gól nakonec vstřelit nedokázala. Z rychlého protiútoku naopak udeřili Budějovičtí. Van Buren přihrávkou vyzval ke skórování kapitána hostů Čavoše, který po krásné zasekávačce zavěsil a upravil skóre na konečných 1:3 pro hosty.


Góly: 53. Růsek – 10. a 16. Brandner, 90. + Čavoš

Sestava Brno: Floder – Moravec, Gajič (32. Šural), Dreksa (K), Kotula (84. Hladík) – Štepanovský (32. Šumbera), Sedlák, Čermák, Pachlopník – Růsek, Přichystal (59. Vintr)

Sestava České Budějovice: Drobný – Skovajsa, Králik, Talovvierov, Čolič – Čavoš, Mészáros (81. Mršič) – Valenta (70. Matějka), Javorek, van Buren – Brandner (85. Havel)
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, české budějovice, prohra, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Morava, Miloslav Machálek, Marek Vintr, Stadion Eden, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka je doma stále bez výhry. Navzdory dobrému výkonu prohrála s Českými Budějovicemi 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.