Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brzké vedení, mizerný fotbal, penalta pro Příbram. Zbrojovka pouze remízovala s posledním týmem tabulky

V neděli se po více než měsíci a půl čekání vrátila nejvyšší fotbalová soutěž do Brna. Do Wedos Areny přijel dosud nejhorší tým Fortuna ligy Příbram, která měla na svém kontě před zápasem osmého kola pouhý jeden bod. Ani Zbrojovka však nemohla být spokojena se šestnáctým místem v tabulce a chtěla navázat na tříbodový zisk z Jablonce v posledním zápase.

Do utkání vstoupily oba kluby aktivně a už začátek naznačil, že hráči neuhnou z jediného souboje. První střelu zápasu sice vyprodukoval hostující Zorvan, ale od té chvíle určovali tempo hry domácí hráči v červených dresech. Už ve druhé minutě mohl uspět Hladík, který ale hlavičkoval pouze do brankáře Kočího. 

O tři minuty později pronikl do pokutového území po narážečce se Štepanovským Moravec, který přihrávkou pod sebe našel opět osamoceného Hladíka. Ten se ve své druhé šanci nemýlil a uklidil míč do branky – 1:0. Pro Hladíka to byl druhý gól v první lize.

Ani po vstřelené brance Flinta neusnula na vavřínech a pokračovala v aktivní hře. Domácí zamkli na dlouhé minuty hosty na jejich vlastní půlce a neustále se tlačili dopředu. Vyčníval především Fousek, který několikrát obešel protihráče a z levé strany posílal centry k brance Příbrami.

Svěřenci Pavla Horvátha měli před zápasem nejhorší statistiku v počtu vstřelených i obdržených branek v celé soutěži. Špatnou defenzivní činnost ukázali i v osmnácté minutě, kdy měl Štepanovský po špatném vyražení brankáře naprosto odkrytou bránu, ale nabídnutou šanci nevyužil. 

Dominanci Brňanů narušil až příchod třicáté minuty, kdy se do prvního soustavného tlaku dostala také Příbram a po špatných odkopech a přihrávkách domácího celku nebezpečně okupovala jeho brankové území. Větší šanci si však hráči v modrých dresech nevypracovali a slavit mohli naopak domácí. Nájezd dva na jednoho ale Štepanovskému nevyšel, protože se mu zamotal míč mezi vlastníma nohama. Když se po dobrém uvolnění a následné střele neprosadil ani hostující Zorvan, bylo jasné, že poločas skončí 1:0 pro Zbrojovku Brno.

Zbrojováci nedokázali navázat na dobrý výkon

Po slibné druhé půli přišel velmi slabý druhý poločas, a to z obou stran. Hru provázely hlavně nepřesnosti a neustálé přerušování po nedovolených zákrocích. Nejzajímavějším děním na prázdném stadionu tak byla neustálá hlasitá organizace hry z úst brněnského kapitána Pavla Dreksy, který se rozdáváním pokynů aspoň zahřál v chladném počasí.

První vzrušení přišlo až po šedesáté minutě, kdy si příbramští hráči vybojovali několik přímých kopů v okolí domácí šestnáctky. První střelu Příbrami na bránu vyprodukoval až v šestašedesáté minutě agilní Zorvan, kterého tvrdou ránou ze standardní situace následoval Vávra. S oběma pokusy si však poradil domácí Floder. 

Nařízená penalta pro Příbram a odvolaná k lítosti Brna

Zbrojovka úplně vypadla z tempa, a místo aby se hnala za druhým gólem, strachovala se o výsledek. To se hráčům Flinty nevyplatilo a v čtrnáct minut před koncem utkání Čermák nešikovně podkopl nohy v pokutovém území Vávrovi. K penaltě se postavil zkušený Pilík, který se nemýlil a poslal míč k pravé tyči – 1:1.

Už o čtyři minuty později byl Čermák opět ústřední postavou, když byl na druhé straně pokutový kop odpískán po zákroku na něj. Po konzultaci s videorozhodčím však sudí Orel své rozhodnutí k nelibosti Brňanů odvolal. Nakonec to mohla být Příbram, která si málem připsala vítězství, když po chybě Gajiče běžel sám na bránu Voltr, ale fantastický sprint předvedl Sedlák a zabránil pohromě. Zbrojovka se tedy s Příbramí rozešla smírně 1:1.  

Fotbal se mi nelíbil, jsem zklamaný, říká brněnský kouč

„Utkání jsme nezvládli herně ani výsledkově. Vstup do něj jsme sice měli výborný, ale pak jsme začali být pasivní. Na odvolanou penaltu se nechci vymlouvat, měli jsme zápas rozhodnout už dříve. Celkově jsem tedy zklamaný,“ řekl po zápase trenér Zbrojovky Miloslav Machálek. Ten dodal, že si Reiter obnovil v Jablonci zranění a Vaněk absentoval kvůli špatné kondiční připravenosti.

Brno získalo z osmi zápasů pět bodů a stále se mu nedaří odpoutat od spodních pater tabulky. Další zápas sehraje tým trenéra Machálka příští neděli na půdě úřadujícího mistra Slavie Praha. Ta v posledním zápase deklasovala Opavu 6:0.


Góly: 5. Hladík –  78. Pilík 

Sestava Brno: Floder – Moravec, Dreksa, Gajič, Kotula – Fousek (58. Růsek), Sedlák, Šumbera (58. Čermák), Štepanovský – Přichystal (90. Fila), Hladík (80. Pachlopník) 

Sestava Příbram: Kočí – Nový (73. Pilík), Svoboda, Diarra, Cmiljanovič – Zorvan, Soldát, Rezek, Folprecht, Vávra (87. Vais) – Belej (58. Voltr) 

ŽK: 24. Šumbera, 49. Sedlák, 75. Přichystal, 82. Štepanovský – 88. Kočí, 90. Pilík

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, příbram, remíza, 1. FK Příbram, HC Kometa Brno, FK Baumit Jablonec, FC Zbrojovka Brno, Miloslav Machálek, Brno, SFC Opava, HC Slavia Praha, Pavel Horváth, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brzké vedení, mizerný fotbal, penalta pro Příbram. Zbrojovka pouze remízovala s posledním týmem tabulky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.