Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka získala první bod v nové sezoně. Po dobrém výkonu remizovala s Bohemians Praha 0:0

Po nevydařeném vstupu do ligového ročníku z minulého týdne, kdy Brňané podlehli Spartě Praha 1:4, čekal hráče trenéra Machálka zápas s Bohemians Praha 1905. Ti do Wedos Areny přijeli ve výborné formě, protože v prvním kole rozstříleli Mladou Boleslav, a navázali tak na výbornou formu z konce minulé sezony.

Zodpovědnost v defenzivě a aktivita v útoku

Začátek utkání byl opatrný od obou mužstev, když především na Zbrojovce bylo vidět, že nechce opakovat chyby z prvního utkání. Domácí se prezentovali výborným napadáním rozehrávky Klokanů, kteří se tak nemohli dostat ke kloudné akci na útočné polovině.

Přesto si první šanci utkání připsali právě hosté. V deváté minutě prokázal své kvality Puškáč, který po zpětné přihrávce jen těsně netrefil branku. O dvě minuty později se k první střele propracovala i Flinta, když  Le Gianga prověřil Růsek.

Ve dvanácté minutě udržel Hladík ve vápně na svých zádech obránce v zeleno-bílém a naservíroval míč Vaňkovi. Ten však branku nevstřelil, ale tímto počinem odstartoval skvělý výkon hodný bývalého reprezentanta. Zbrojovka i nadále pokračovala ve výborném presinku a fanoušci vytvořili svým oblíbencům hlasitou atmosféru. Pozitivně se na hřišti jevilo hlavně ofenzivní trio Vaněk – Hladík – Růsek.

V jedenatřicáté minutě byl na hranici vápna faulovaný právě talentovaný Růsek, ale rozhodčí nařídil pouze přímý kop. Domácí tým byl aktivnější a zabydlel se na půlce Bohemians, ale byli to naopak Klokani, kdo se mohl radovat z gólu. Po ojedinělém protiútoku Šustr neodhadl vyběhnutí, Hronek jej obešel, ale svou střelou prázdnou bránu přestřelil.

O pár chvil později své zaváhání domácí brankář napravil výborným zákrokem proti Vaníčkovi. Na druhé straně se pak jednoduše dostal ke střele z vápna Růsek, ale stav utkání zůstal v prvním poločase beze změny – 0:0. Snaživý výkon Flinty ocenili diváci na tribunách pokřikem „To je ono!“.

Šance na obou stranách, gól žádný

Druhý poločas začal ve stejném stylu jako ten první a oba týmy hrozily především z rychlých brejků. Útočné snažení hostujícího mužstva rozbíjel skvěle hrající jednadvacetiletý Černín. Ve čtyřiapadesáté minutě čistě získal míč Fousek, který vyslal do otevřené obrany Růska. Ten našel centrem ze strany Hladíka, který nastřelil břevno – později se ukázalo, že šlo o největší šanci zápasu. Nadšení všech na stadionu mohl ukončit Bartek, jenž se po rohu zjevil sám před Šustrem, ale hlavou síť nerozvlnil.

Poté Zbrojovce došly síly a tempo hry začali diktovat Klokani. I tak ale zbrojováci bránili poctivě a bojovností oplýval především kapitán Štěpanovský, který šel svým spoluhráčům příkladem.

Konec utkání ovlivnil déšť a silný vítr, který si několikrát ve vzduchu pohrál s trajektorií míče. Deset minut před koncem promarnil příležitost ke skórování Vintr a poslední šancí zápasu byly nůžky hostujícího Barteka. 

Ani ty však nevedly ke gólu a zápas směřoval k bezbrankové remíze. Dvě minuty před koncem nedohrál kvůli zranění obránce Šural. Pokud by byly jeho problémy vážné, rozšířil by už tak početnou marodku defenzivy Zbrojovky Brno.

Nic dalšího se už na hřišti nestalo a oba týmy si do tabulky nejvyšší soutěže připsaly po jednom bodu za bezbrankovou remízu.  „Jsem spokojený s poctivostí a pracovitostí, s jakou hráči k utkání nastoupili. Naším cílem bylo neinkasovat a věřím, že kdybychom proměnili jednu z šancí v prvním poločase, dotáhli bychom utkání do vítězného konce,“ řekl po zápase trenér Zbrojovky Miloslav Machálek.

Ten zároveň věří, že se vedení klubu podaří jeho kádr posílit příchody nových tváří. Brňany teď čeká reprezentační přestávka, po které nastoupí 13. září ve Zlíně. Tamější Fastav v sobotu porazil Mladou Boleslav a v tabulce mu se třemi body patří deváté místo.

Sestava: Šustr – Štěpanovský, Šural (88. Endl), Černín, Moravec – Hladík (70. Vintr), Sedlák, Čermák, Vaněk (64. Koudelka), Fousek (64. Pachlopník) - Růsek

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Bohemka, remíza, Bohemians 1905, FK Mladá Boleslav, Miloslav Machálek, Brno, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, Černín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka získala první bod v nové sezoně. Po dobrém výkonu remizovala s Bohemians Praha 0:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.