Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Drama do poslední minuty. Zbrojovka urvala vítězství ve Varnsdorfu až v samém závěru a přiblížila se přímému postupu

Neproměněná penalta v prvním poločase a drama do poslední minuty. Zbrojovka vydřela ve Varnsdorfu tři body, vítězství vystřelil v 86. minutě Hladík. Zbrojovka se tak přiblížila vedoucím Pardubicím na pouhý bod. Východočeši mají však zápas k dobru, jejich duel s Třincem byl odložen kvůli skutečnosti, že u jednoho z hráčů byla potvrzena nákaza koronavirem. Zbytek týmu byl však testován jako negativní.

Trenér Machálek oproti duelu s Chrudimí udělal několik změn. Velké premiéry ve F:NL se po boku Dreksy dočkal sedmnáctiletý stoper Lukáš Endl, který nahradil Šurala. Místo vykartovaného Fouska dostal v sestavě prostor Marek Vintr.

Hned v úvodu zápasu nebezpečně hlavičkoval právě Pavel Dreksa, jeho pokus se ale mezi tyče nevešel. První šanci domácích měl v deváté minutě Barac, z pravé strany si ale na Šustra prudkou ranou nepřišel. Další minuty patřily Ondřeji Pachlopníkovi. Ten nejprve vyslal hodně ostrý centr z pravé strany, který musel brankář Varnsdorfu v pádu vyrazit, a v další akci pro změnu vybídl ke střele Růska, ten ale svůj pokus napasoval jen nad svatyni Severočechů.

Po půlhodině hry se k míči dostal opět Pachlopník, který ukázal svou dravost a ve vápně se otočil kolem Kouřila. Ten jej fauloval a Zbrojovka dostala možnost penalty – mladý záložník Brna vybojoval už třetí penaltu v řadě. Při Fouskově absenci se exekuce ujal Přichystal, jenže jeho pokus placírkou pravou tyč úplně minul.

Právě Jakub Přichystal byl protagonistou i závěrečných minut první půle, když jej nejprve do další šance vyslal Pachlopník, ale domácí stoper Kouřil zažehnal svou předchozí minelu a jeho pokus skvěle zablokoval. Vzápětí navíc Přichystal v jednom ze soubojů utrpěl zranění nohy a hřiště opustil jen za pomoci zdravotníků s podezřením na výron. Jeho pozici pro druhou půli zaujal Jan Hladík, Vintra vystřídal navrátilec Ondřej Vaněk.

Druhá půle nabídla spíše taktickou bitvu. Zbrojovka byla na míči aktivnější, jenže chyběla větší přesnost v předfinálních přihrávkách a takové vysoké centry dokázali obránci domácích zneutralizovat. První větši šanci druhé půle měli až v 65. minutě domácí, nicméně gól střídajícího Micovčáka nemohl platit, neboť rozhodčí moc dobře viděl, že míč už při předchozí přihrávce opustil hrací plochu.

V samotném závěru Brno vrhlo všechny zbytky sil do útoku, protože remíza by pro Machálkovy svěřence nic neřešila. A vyplatilo se! Čtyři minuty před koncem podnikl Jan Hladík drzý slalom obranou Varnsdorfu, na hranici vápna obešel dva beky a v pádu parádně zamířil po zemi k levé tyči. Obrovská úleva a radost pro celý tým, 0:1! Domácím už na případné vyrvonání moc času nezbylo, závěru Zbrojovka odehrála skvěle.

Hladíkova trefa nakonec rozhodla o zlatých třech bodech ze severu Čech, a tak Brňané v tabulce F:NL nyní ztrácejí na vedoucí Pardubice už jen bod. Východočeši však mají k dobru dohrávku s Třincem, který je stále v karanténě.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka brno, varnsdorf, FK Varnsdorf, Jan Hladík (* 1993), FK Pardubice, Třinec, Marek Vintr, FC Zbrojovka Brno, Jakub Přichystal, Lukáš Endl, Pavel Dreksa, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama do poslední minuty. Zbrojovka urvala vítězství ve Varnsdorfu až v samém závěru a přiblížila se přímému postupu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.