Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Demolice na Srbské. Zbrojovka doma rozstřílela Třinec, týmu bývalého kouče nasázela pět branek

Gólové hody přineslo nedělní utkání Zbrojovky s Třincem. Aktuálně druhý tým Fortuna Národní ligy vyzval mančaft, který trénuje bývalý kouč Brna Svatopluk Habanec. A setkání to bylo pro Flintu více než příjemné. Zbrojovka vypráskala Třinec pěti góly a drží si druhé místo se šestibodovým náskokem na třetí Žižkov. Na vedoucí Pardubice ztrácí Brno stejný počet bodů.

Trenér Machálek pro utkání na několika postech obměnil sestavu. Místo vykartovaného Šustra se do branky dle očekávání postavil Jirka Floder, na lavičce mu kryl záda Kvido Formánek. Na pozici stopera se vrátil Adrián Čermák a naopak na lavičce zůstali Eismann s Vaňkem, kapitánskou pásku tak navlékl Pavel Dreksa.

Zbrojovka vlétla do utkání s plnou parádou a hned ve třetí minutě mohl udeřit Ondřej Pachlopník, bohužel pro domácí příznivce neměl v úvodu zápasu ještě seřízená mířidla. O deset minut později zahrozila dvojice Fousek - Štepanovský. První jmenovaný to zkusil přímo z rohu a donutil gólmana Třince k těžkému zákroku, následná dorážka Štepanovského šla těsně nad branku.

Změna skóre tak přišla až ve 20. minutě. Pachlopníkův centr z rohového kopu propadl až k Jakubu Přichystalovi, jenž jej usměrnil za záda hostujícího brankáře - 1:0. O malý moment později bouřila Srbská podruhé. Opět to bylo z rohového kopu, opět centroval Pachlopník a tentokrát se radoval Antonín Růsek, který hlavou poslal míč do sítě Třince - 2:0.

Domácí neměli dost a krátce po gólu Růska měl další branku na noze právě Pachlopník, jehož rána z levé strany notně protáhla gólmana Chmiela. Domácí hráli v naprosté pohodě a navíc se ještě před koncem poločasu dočkali další trefy. Přichystal s Hladíkem vyšachovali obranu Třince takovým způsobem, že Adam Fousek mohl postupovat sám na Chmiela, kterého obstřelil k pravé tyči a dal výsledku poločasovou podobu 3:0. V závěrečných vteřinách sice ještě měl šanci hostující Weber, jenž se pokusil překvapit Flodera přímo z rohového kopu, ale brněnský gólman si poradil a míč vytěsnil nad břevno.

Do druhé půle vstoupila Zbrojovka podobně aktivně jako do té první a hned po dvou minutách měl čtvrtý gól na hlavě Adam Fousek, jenž bohužel pro domácí trefil jen rukavice Chmiela. O čtyři minuty později se ovšem hostující brankář jen díval, jak ofenzivní síla Zbrojovky rozebírá obranu Třince a Antonín Růsek posílá do sítě čtvrtou branku - 4:0. Flinta pokračovala v naprosto pohodové hře a souhra Hladíka s Přichystalem mohla přinést další zásah na kontě Brna, Přichystal ale po svém slalomu nedokázal zamířit přesně a netrefil branku.

Nebezpečí dokázali pro brankáře vytvořit i hosté. Do situace tváří v tvář Floderovi se dostal Puchel, jenž si brněnského gólmana obhodil, ale z těžkého úhlu nedokázal trefit branku, kterou navíc strážil skluzující Pavel Dreksa. Na pozoru musel stále být hostující Chmiel, jenž ve dvaasedmdesáté minutě bravurně zlikvidoval pokus Hladíka z otočky. Zatrnout muselo strážci hostující svatyně o šest minut později, kdy napřáhl Mach, ale naštěstí pro hosty mířil jen nad branku. Výrazně přesnější byl pět minut před koncem zápasu Marek Vintr, jenž si krásně poradil s bekem a svou akci zakončil přesnou střelou k tyči - 5:0.

O malý moment později mohl Vintr přidat další branku, ale z bezprostřední blízkosti trefil hlavou v pádu jen Chmiela. Zbrojovka přejela svého soka ze severní části republiky a připisuje si důležité tři body, díky kterým se šestibodovým náskokem drží druhou pozici za vedoucími Pardubicemi, které mají o dalších šest bodů více.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Třinec, výhra, HC Oceláři Třinec, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, FK Viktoria Žižkov, Svatopluk Habanec, Ondřej Pachlopník, Adam Fousek, Pavel Dreksa, Antonín Růsek, Marek Vintr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice na Srbské. Zbrojovka doma rozstřílela Třinec, týmu bývalého kouče nasázela pět branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.