Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Marvani sahali na Žižkově po bodu. Viktorka si vystřelila vítězství penaltou v posledních minutách

Nováček z Líšně jel v sobotu na pražský Žižkov v roli mírného outsidera. Po 70 minutách vyrovnané hry to však vypadalo na dělbu bodů. Naděje Marvanů na remízu zhatila až penalta pět minut před koncem. Viktorka tak obhájila roli favorita a díky třem bodům se přiblížila barážovým pozicím. Od třetí Dukly ji dělí pouze skóre, tým z Julisky má však zápas k dobru.

Viktoriáni šli do vedení už v prvním poločase. ve 35. minutě si za obrany šikovně zaběhl Ázerbájdžánec Farid Nabijev a střelou k pravé tyči nedal brankáři Líšně Halouskovi nejmenší šanci. 

Hosté z Líšně, kteří se od začátkusoutěže profilují odvážným, útočným fotbalem a bojovností až do posledních minut, vyrovnali v 70. minutě, když Jan Silný z blízka propálil brankáře Milana Švengeru. 

Vstřelená branka posadila Líšeň na koně a do konce zápasu byla aktivnějším týmem na hřišti. Bodové naděje Marvanů však zchladil pískot sudího v 87. minutě. Penalta. K ní se postavil Igor Súkenník a suverénní trefou do pravé šibenice rozjásal všech 150 diváků na stadionu Viktorky. 

Žižkov se díky výhře posunul na dělené čtvrté místo tabulky. Na pátý Hradec má náskok dvou bodů, od třetího - barážového místa ji dělí pouze skóre. Hradec i Dukla mají zápas k dobru. Marvani z Líšně okupují po 21 odehraných kolech deváté místo.

Ohodnoť článek

Foto Milan Richtr, Viktoria Žižkov

Štítky Viktoria Žižkov, sk líšeň, prohra, FK Viktoria Žižkov, Líšeň, FK Dukla Praha, Juliska, FC Hradec Králové, Jan Silný, Igor Súkenník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marvani sahali na Žižkově po bodu. Viktorka si vystřelila vítězství penaltou v posledních minutách  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.