Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Líšeň doma vyválčila bod. Remízu Marvanům vystřelil v poslední minutě Jeřábek

Po sobotním utkání v Praze měli včera fotbalisté Líšně na programu další zápas Fortuna národní ligy. Marvani hostili Jihlavu, která se po restartu soutěže trápí a v Brně chtěla získat první body po nucené pauze.

Trenér Milan Valachovič udělal v sestavě oproti víkendovému utkání několik změn, tou nejvýraznější bylo nasazení brankáře Halousky mezi tři tyče. Marvani proti ambicióznímu celku z Vysočiny nastoupili v tradičním rozestavení 4-1-4-1 a už od začátku utkání bylo vzhledem k defenzivnímu pojetí jasné, že cílem domácího mužstva bude hlavně neinkasovat.

Nuda a šeď v prvním poločase

Z precizně organizovaného obranného bloku Líšně a neschopnosti Jihlavanů něco vymyslet plynula nudná podívaná pro oko diváka. O jediný rozruch na stadionu se tak starali fanoušci domácích, kteří se díky vstřícnému kroku klubu dostali do ochozů aspoň v omezeném počtu.

Balon na kopačkách hostujícího týmu a vpředu osamocený Zikl, který sváděl souboje s přesilou, byly typické obrazy hry v prvním poločase. O jediné pozdvižení se postaral jihlavský Zoubele, který svou hlavičkou ohrozil domácí branku. Ani po ní však míč cestu do branky nenašel, a tak oba týmy odcházely do šaten za stavu 0:0.

Sólo přes půl hřiště a vyrovnání v poslední minutě

Do druhé půle utkání opět aktivněji vstoupili fotbalisté Jihlavy, kteří se několikrát dostali k ohrožení Halouskovy brány. Nejprve se skvěle uvolnil Rezek a o chvíli později litoval neproměněné šance také aktuálně nejlepší střelec soutěže Klobása. Marvani se do příležitostí dostávali výjimečně a navíc je zlobila předfinální fáze.

Jedním z takových ofenzivních výpadů byla také akce v 66. minutě, kdy však Vasiljev nedokázal prostrčit míč ke svému spoluhráči, balonu se zmocnil jihlavský obránce, který do protiútoku vyslal Mikuše. Ten rychlým sprintem z vlastní půlky nedal šanci nikomu z Líšeňských, aby jej zastavil od skórování – 0:1.

Hra domácích po inkasování gólu výrazně ožila, když aktivitou hýřil především Málek, kterému skvělým výkonem sekundoval mladík Rolinek. Líšeň posílala do vápna soupeře jeden centr za druhým, kýženého vyrovnávacího gólu však dlouho nedokázala dosáhnout. V 87. minutě po rohovém kopu ještě Černín po velké šanci slavit nemohl, situace se však změnila po posledním rohu zápasu.

Zmatku ve vápně využil Jeřábek, který vyšel z nepřehledné situace jako vítěz, když se mu podařilo protlačit míč za brankovou čáru. Celý tým Líšně včetně fanoušků na stadionu euforicky slavil vyrovnání – 1:1 Radost Marvanům málem pokazil Zoubele, který se hned po rozehrávce zkušeně uvolnil a nastřelil tyč. Skóre se však neměnilo a Líšeň dosáhla na druhou remízu v řadě.

Dneska euforie, zítra do práce

Po těžkém zápase tým Líšně cenil další bodový příspěvek do druholigové tabulky. „Většinu času jsme hráli bez míče, ale i tak jsme dobře pracovali. Dnešní bod je pro nás důležitý,“ řekl autor vyrovnávacího gólu Michal Jeřábek. S ním souhlasil také trenér Milan Valachovič. „My se nemůžeme podmínkami rovnat mužstvům, jako jsou Jihlava nebo Zbrojovka. Vysočina má zítra ráno trénink a poté regeneraci, naši hráči jdou naopak do práce. Proto si takových výsledků vážíme,“ poznamenal.

Nováček druhé ligy je aktuálně v tabulce na osmém místě. V sobotu Marvany čeká výjezd do Prahy, kde změří síly se žižkovskou Viktorií a příští čtvrtek je na programu očekávané derby se Zbrojovkou.


SESTAVA: Halouska – Jeřábek, Ševčík, Černín, Rolinek – Kučera (80. Vintr) – Šenk (58. Machálek), Málek, Minařík (83. Matocha), Vasiljev – Zikl (73. Silný)

GÓLY: 90. Jeřábek - 66. Mikuš

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Líšeň

Štítky SK Líšeň, druhá liga, remíza, jihlava, Líšeň, Michal Jeřábek, FC Vysočina Jihlava, Praha, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, Černín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Líšeň doma vyválčila bod. Remízu Marvanům vystřelil v poslední minutě Jeřábek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.