Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Mladí hráči Zbrojovky složili na Kladně maturitu a na zápas do Brna letěli vrtulníkem

Nejdřív škola, pak fotbal! Tuto větu slyšely od rodičů v dětství miliony chlapců po celém světě. Pro někoho pak platí i v dospělosti. Důkazem tomu je netradiční akce Zbrojovky. Její dva mladí talentovaní hráči měli v pondělí ráno maturitní zkoušku na Kladně. Večer pak ligový zápas v Brně s Duklou. Jak to stihnout?

Maturitní zkouška na Kladně končí ve tři, zápas s Duklou začíná v sedm, v cestě stojí D1. Řešení? Tonda Růsek a Ondra Pachlopník letěli k pondělnímu utkání vrtulníkem!

O půl čtvrté se vyšplhali do středočeského nebe, aby před pátou přistáli na trávě medláneckého letiště. Bez problémů tak stihli předzápasovou přípravu i zápas samotný. Tonda nastoupil od začátku, Ondra střídal.

Dé jedničku neriskujem

Pro oba mladé fotbalisty to byl první podobný zážitek v životě. „Ze začátku jsem byl trochu vyklepaný, ale postupně jsem si zvykl," usmíval se Tonda. „Uteklo to rychle, letěli jsme asi hodinu a půl. Po dálnici by se to teoreticky stihnout dalo, ale pomaleji a s reálnou hrozbou komplikací. Takhle jsme byli v Brně včas a rychle," pochvaloval si.

Také o rok mladší parťák Ondra Pachlopník si na let chvíli zvykal. „Ze začátku jsem se bál, ale pak jsem si to užíval. Přál bych to každému, je to úplně jiné, než letět v letadle. Bylo krásně, čisté nebe, hezká viditelnost, jen občas menší turbulence. Seděl jsem vepředu, místa bylo dost, Tonda to měl vzadu možná trochu horší," vykládal.

S maturitou ještě dobojováno není

Oba maturanti válčí se zkouškou dospělosti na několik etap, shodou okolností i ve čtvrtek se jedna zkouška konala v den utkání. „Člověku se to možná trochu honí hlavou, ale nemůžu se na to vymlouvat. Je škoda, že jsme zápas nedotáhli k vítězství, tím by to bylo celé mnohem lepší," mrzelo Růska, že Zbrojovka brala nakonec v utkání s Duklou jen bod.

Ještě zbývá doplnit, že dosavadní části maturitní zkoušky Tonda s Ondrou zvládli. „Ještě jsme jednu dělali dnes, ale to bylo snad taky dobré. Poslední díl skládám osmnáctého, to se zase hraje," trpce se pousmál Pachly. Větší štěstí má Tonda Růsek, kterého čeká finále až o den později.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky zbrojovka, růsek, pachlopník, maturita, vrtulník, zápas, dukla praha, FC Zbrojovka Brno, FK Dukla Praha, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladí hráči Zbrojovky složili na Kladně maturitu a na zápas do Brna letěli vrtulníkem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.