Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Zbrojovky si doma zastříleli. Flinta přejela Vyšehrad 4:1

Fotbalisté Zbrojovky doma navázali na premiérový zápas nového kouče Machálka s Varnsdorfem a v pátek přejeli Vyšehrad opět 4:1. Zásluhu na výsledku měl především výborný vstup do zápasu. Dvěma góly se blýskl Antonín Růsek. Zbrojovka se tak díky výhře posunula na čtvrté místo tabulky.

Lepší start do utkání si Machálkovi svěřenci ani nemohli přát. Už na konci první minuty se za Přichystalovou kolmicí vydal Antonín Růsek a vyslal parádní obstřel, na nějž si sice Dočekal sáhl, ale v cestě míče do sítě nezabránil – 1:0. V páté minutě se pak sám před hostujícím gólmanem ocitl Přichystal, jenže brankář Vyšehradu rychle vyběhl a dobře zasáhl. O tři minuty později už ale na akci domácích nestačil, když právě Přichystal vysunul kolegu z útoku Antonína Růska a ten přesnou ranou přidal svůj druhý gól v zápase – 2:0.

Duo Přichystal – Růsek řádilo i nadále jako černá ruka. Neuběhla ani čtvrthodina, kdy se k míči dostal opět Růsek, tentokrát odcentroval na přední tyč a Jakub Přichystal míč dostal z jedničky za Dočekalova záda – 3:0. Ve 24. minutě byl pak sám Růsek blízko vstřelení hattricku, nicméně ve velké šanci mířil vedle levé tyče. Hosté se po půlhodině hry začali osmělovat, nicméně vážnější střeleckou možnost si nevypracovali.

Jak domácí skvěle vstoupili do půle první, tak zahájili i tu druhou. Tři minuty po začátku poločasu se po rychlé kombinaci dostal míč k Fouskovi, který jej ještě naservíroval před prázdnou svatyni Šimonu Šumberovi a ten v jasné tutovce snad ani nemohl minout – 4:0. Hosté se snížení dočkali z ojedinělé akce po hodině hry, branka Vyšehradu však nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Dvacet minut před koncem se předvedli opět domácí fotbalisté, kdy se do míče z voleje opřel Vaněk a Dočekal musel jeho ránu reflexivně vytáhnout nad břevno. Chvíli nato byl blízko druhému gólu v zápase Přichystal, jenže jeho ránu, která už překonala Dočekala, vykopli hosté z čáry. Čestné branky se Pražané dočkali v poslední minutě, kdy se zblízka hlavou prosadil Ondřej Švejdík, ale na tříbodové radosti domácích už to nic nezměnilo.

 FC Zbrojovka Brno 4:1 (3:0) FK Slavoj Vyšehrad

FC Zbrojovka Brno: Floder – Bariš, Šural, Šmíd, Eismann (C) – Sedlák, Vaněk, A. Fousek (60. Krška), Šumbera (68. Magera) – Růsek, Přichystal (76. Pázler).

FK Slavoj Vyšehrad: Dočekal – V. Mareš, Drobílek, Pouček, Mashike Sukisa (79. Rataj) – Kozel, T. Jablonský, Švejdík, Nitrianský (56. Alexandr) – Šandera, Čvančara (46. Vejvar).

Branka: 1. Růsek, 8. Růsek, 14. Přichystal, 48. Šumbera – 89. Švejdík

Rozhodčí: Dorušák – Dohnálek, Klupák

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Komentář k zápasu: Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, Vyšehrad, výhra, FC Zbrojovka Brno, fotbalista, Antonín Růsek, Jakub Přichystal, FK Varnsdorf, Ondřej Švejdík, FC Slavoj Vyšehrad

Fotbalisté Zbrojovky si doma zastříleli. Flinta přejela Vyšehrad 4:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.