Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Líšeň doma poprvé za tři body. Marvani porazili Prostějov rozdílem tří branek

Brněnský klub z Líšně si po hořké porážce v městském derby na Zbrojovce doma spravil chuť. Schytal to Prostějov, který z Brna odjel se třemi obdrženými brankami a žádnou vstřelenou. Marvani zároveň přerušili šňůru domácích zápasů bez výhry a slaví historicky první tři druholigové body z domácího prostředí.

Ačkoliv tomu konečný výsledek neodpovídal, Hanáci byli po většinu zápasu aktivnějším týmem. K jejich smůle však svůj tlak nedokázali přetavit v branku.

To naopak Marvani dali Prostějovu lekci efektivity. Už ve 26. minutě se na stadionu v Líšni poprvé slavilo, když se nadvakrát prosadil Guy Reteno Elekana. Jednobrankové vedení vydrželo až do poloviny druhého poločasu.

Na jeho začátku měli prostějovští dvacetiminutovku, kdy Marvany nepustili k míči. Tlak Hanáků vyvrcholil v obrovské šanci Píchala, který se řítil sám na brankáře Šustra, avšak neproměnil. Od té chvíle šlo pro Hanáky vše už jen z kopce.Nejdříve proměnil v 72. minutě penaltu Marek Vintr, v samém závěru pak zakončil svůj perfektní výkon gólem opět Guy Reteno Elekana.

Marvani tak doma oslavili první domácí výhru. V příštím kole je čeká opravdová výzva, protože zavítají na hřiště lídra tabulka, zatím neporažených Pardubic.

Foto SK Líšeň

Štítky Líšeň, marvani, prostějov, výhra, 1. SK Prostějov, FC Zbrojovka Brno, Guy Reteno Elekana, FK Pardubice, Marek Vintr

Líšeň doma poprvé za tři body. Marvani porazili Prostějov rozdílem tří branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.