Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Parádní fotbal a drama až do konce. Líšeň zůstává doma neporažena, Marvani však ani napotřetí nevyhráli

Opět kvalitní divácká kulisa, opět gólová přestřelka a drama až do konce. Nováček z Líšně dělá letos ve druhé nejvyšší fotbalové lize divákům radost. V sobotu Marvani vyzvali na domácí půdě pražskou Viktorii Žižkov, se kterou se naposledy utkali před 12 lety. A duel nabídl hned šest gólů.

První poločas byl přehlídkou útočných akcí a spálených šancí. Líšeň šla do vedení už ve 27. miunutě. Na středu velkého vápna se uvolnil Tomáš Machálek a zkušeně propálil Švengera - 1:0.

Na straně Žižkova byl nejvýraznějším aktérem rodák z jihomoravských Horních Dunajovic Josef Bazal. Ten se nejdříve dvakrát ocitl v obrovské šanci, které však zlikvidoval gólman Líšně Šustr, aby se pak napotřetí nemýlil - ve 32. minutě tak bylo srovnáno.

Gólová přestřelka pak pokračovala v druhé půli. Už čtyři minuty po zahjovacího hvizdu byla Líšeň opět ve vedení. Dělovkou s eo to zasloužil Michal Jeřábek. 

Žižkovany však tato skutečnost nijak nezastrašila. V 65. minutě nejdříve přesně hlavičkoval Luis Gil a o pět minut později se k němu přidal Čapek. Marvani v tu ráno prohrávali 2:3.

První letošní domácí prohře však v poslední minutě zápasu zabránil syn brněnského trenéra Tomáš Machálek, ten se nejlépe zorientoval na malém vápně a vystřelil Líšni bod za konečnou remízu 3:3. 

Příští kolo pak nabídne šlágr celého podzimu - Marvani se utkají v brněnském derby na Srbské se Zbrojovkou.

Foto SK Líšeň

Štítky SK Líšeň, druhá liga, remíza, žižkov, Líšeň, FK Viktoria Žižkov, Josef Bazal, Michal Jeřábek, Luis Gil, Horní Dunajovice, fotbal

Parádní fotbal a drama až do konce. Líšeň zůstává doma neporažena, Marvani však ani napotřetí nevyhráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.