Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Marvani málem zaskočili dalšího favorita. O bod z Jihlavy přišli až v poslední minutě

Po pěti kolech nenašli fotbalisté Líšně přemožitele. V pátek je však čekala cesta na půdu hegemona tabulky. Marvani se však na Vysočině opět předvedli v nebojácném, útočném duchu a málem si z Jihlavy odvezli bod. O remízu 2:2 přišli až v samém závěru.

Předzápasové předpoklady o ofenzivně pojatém utkání se potvrdily. V prvním poločase se oba celky tlačily do zakončení. Líšeňskou branku ohrozil Klobása, Jawo nebo Mikuš, který nastřelil tyč. Domácí svatyni se snažil dobýt Čermák nebo Hladík. jediným úspěšným střelcem první půle byl ale jihlavský kanonýr Klobása, když ve 33. minutě převzal kolmici od Vaculíka a přízemním pokusem rozvlnil síť za Šustrem - 1:0.

Hned po obrátce trefil hostující Málek břevno, pak ale počítali šance zase Jihlavané. Jawo nebo Smejkal ale nemířili přesně. Lépe se vedlo v 63. Mikušovi, který si naběhl na přesný centr Javůrka a upravil na 2:0. Líšeň byla ale stále nebezpečná. V 73. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Machálek a po kličce Vejmolovi střílel do prázdné - 2:1.

A hosté z Brna se dočkali i srovnání - v 87. minutě propadl balon k Vintrovi, který se trefil do černého. Drama však dopadlo dobře pro Vysočinu, euforii ze zisku tří bodů spustil Lacko, který v předposledním minutě zužitkoval sklepnutí Rezka - 3:2!

FC Vysočina Jihlava - SK Líšeň 3:2 (1:0)

Branky: 33. Klobása, 63. Mikuš, 89. Lacko – 73. T. Machálek, 87. M. Vintr.

Rozhodčí: Hocek – Novák, Poživil. Diváci: 1308.

Vysočina: Vejmola – J. Pavlík, Tlustý, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný (61. Rezek), Vaculík, Mikuš – Klobása (81. Lacko), Jawo (61. Zoubele). 

Líšeň: Šustr – Jeřábek (46. Málek), Hlavica, Bednář – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Minařík (71. Vintr), Suchý, Rolinek (46. Zikl) – Machálek, Hladík. 

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Líšeň, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, Javůrek, FC Zbrojovka Brno, SK Líšeň

Marvani málem zaskočili dalšího favorita. O bod z Jihlavy přišli až v poslední minutě  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.