Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka porazila v derby Znojmo a poprvé si veze tři body z venku

Brněnskou Zbrojovku čekalo v pátek derby se Znojmem. Brňané dokázali otevřít skóre v sedmnácté minutě zásluhou Damiána Bariše a díky této trefě nakonec dokráčeli k první venkovní výhře v sezóně.

Po úvodních minutách utkání převzala Zbrojovka jeho otěže a po většinu hrací doby je nepustila. Už první příležitost málem přinesla branku. Bartolomeuovu ránu zblokovala domácí defenzíva přímo na nohu Jana Sedláka, jehož pumelice těsně minula brankovou konstrukci. Skóre se tak měnilo až v sedmnácté minutě, kdy se na penaltě dostal k míči Damián Bariš a poslal jej za záda Bučka.

O chvíli později to mohlo být o dvě branky. K míči se dostal Antonín Růsek, pokusil si o technickou ránu na domácí branku. Jeho střela z pravé strany notně protáhla brankáře domácích, ale jeho svatyni těsně minula. Růsek byl i nadále aktivní a jeho tvrdá rána z poměrně velké dálky tentokrát Bučka donutila k výtečnému zákroku. První půle více nepřinesla a Zbrojovka tak vedla 1:0.

Druhou část utkání zahájila znovu velmi aktivně brněnská Zbrojovka a mohla přidat další branky. Nejprve se po Růskově akci prodral do vápna Lukáš Magera, jenž z otočky trefil tyčku znojemské branky. Aktivní hru Zbrojovky mohl zmrazit domácí Kučera vyrovnávací trefou, vlétl do vápna, v akrobatické pozici ale v jedné z mála vážnějších šancí Znojma minul bránu.

V 63. minutě se před Bučka dostal brněnský Štepanovský, ale brankář Znojma si poradil a včasným výběhem zmenšil brněnskému záložníkovi střelecký úhel a podržel svůj tým. Stejně tak lapil Štepanovského centr při přečíslení Zbrojovky.

Cestu za body výrazně zkomplikoval domácímu týmu David Štrombach, jenž za hrubý zákrok dostal červenou kartu. Poté se ještě strhla menší strkanice a přišlo pár žlutých karet, kterými sudí po celý zápas rozhodně nešetřil.

Třináct minut před koncem dosáhla Zbrojovka druhé branky. Míč se po dalekonosné střele odrazil k Peteru Štepanovskému, jenž poslal míč do sítě. Radost Brna však překazil pomezní rozhodčí, jenž odmával ofsajd. Závěr duelu zvládla Zbrojovka zkušeně a mohla i navýšit své vedení. V rychlém brejku přihrával Magera Křížovi, který ale v dobré pozici minul. Konec zápasu odehrála “Flinta” s míčem u nohy a připisuje si první letošní venkovní výhru.

 1. SC Znojmo 0:1 (0:1) FC Zbrojovka Brno

1. SC Znojmo: Buček – Helísek, Dramé, Avdić, Cihlář (C) – Štrombach, Kučera (78. Krčík), Lacko, Mudra – Ordoš (62. Ambrozek) – Teplý.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (85. Kříž), Bariš, Růsek (87. Ashiru), Sedlák, Bartolomeu (81. Lutonský) – Magera (C).

Gól: 17. Bariš
Žluté karty: 37. Kučera, 57. Mudra, 58. Cihlář, 76. Buček, 88. Ambrozek – 10. Štepanovský, 43. Bariš, 71. Vraštil, 76. Melichárek, 76. Růsek, 79. Magera.
Červená karta: 75. Štrombach (ZNO)
Rozhodčí: Váňa – Koval, Kubec
Diváci: 1385

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, znojmo, výhra, Orli Znojmo, Damián Bariš, Antonín Růsek, Brno, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Magera, David Štrombach, Jan Sedlák, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka porazila v derby Znojmo a poprvé si veze tři body z venku  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.