Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Znojmo přivítá Barcelonu. V exhibičním utkání se představí někdejší domácí i zahraniční fotbalové hvězdy

Nezvyklá šance se nabízí fotbalovým fanouškům ve Znojmě. Tamní fotbalový stadion, který je jinak domovem druholigového 1. SC Znojmo totiž dnes hostí exhibiční utkání fotbalových hvězd. V něm se střetne výběr bývalých česko-slovenských reprezentantů se starou gardou FC Barcelona.

V týmu domácích se představí fotbalisté jako Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski, Karol Kisel nebo Kamil Čontofalský.  Hlavními hvězdami v dresu katalánského týmu budou vítězové Ligy mistrů Ion Goikoetxea, Juan Carlos a Éric Abidal, který ukončil kariéru teprve před čtyřmi lety.

"Tento projekt jsme odstartovali už před rokem, kdy jsme odehráli v Brně v rámci mistrovství Evropy exhibiční utkání v malé kopané s Barcelonou. Byla to dobrá zkušenost. Španělé měli zájem odehrát i utkání ve velkém fotbalu. Kvůli organizačním potížím se toto utkání nemohlo znovu odehrát v Brně. Volba padla na Znojmo," řekl ČTK jeden z hlavních organizátorů Luděk Zelenka.  

Na české-slovenskou soupisce jsou kromě Šmicera a Jankulovskiho například brankář Jaromír Blažek, Jiří Štajner, Marek Heinz, Jiří Novotný, Martin Latka, Václav Koloušek nebo Tomáš Jun. Slovenský fotbal zastupují Radoslav Zabavník, Stanislav Varga, Vratislav Greško, Miroslav Karhan, Marek Ujlaky a Jozef Kožlej.

Už v pravé poledne odstartuje doplňkový program spojený s Dětským dnem a turnajem malých fotbalistů. V programu je od 16 hodin i zápas osobností týmu Real Top Praha a slovenské Mafuzy. V pražském týmu nastoupí i bývalí znojemští hokejisté Peter Pucher, Marek Uram a Radek Haman. Utkání hvězd pak začne na stadionu druholigového 1. SC Znojmo v 18 hodin.

Autoři | Foto stadiony.net | Zdroj ČTK

Štítky Sport, fotbal, internacionálové, exhibice, ČR, Slovensko, Barcelona, 1. SC Znojmo, FC Barcelona, FC Zbrojovka Brno, Vladimír Šmicer, Liga mistrů UEFA, Mistrovství Evropy ve fotbale, Éric Abidal, Marek Jankulovski, Kamil Čontofalský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo přivítá Barcelonu. V exhibičním utkání se představí někdejší domácí i zahraniční fotbalové hvězdy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.