Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První bod pro Zbrojovku. Ve Vlašimi vybojovala remízu až v závěru

Patnáct minut zbývalo brněnským fotbalistům, aby z Vlašimi přijeli s nepořízenou. Možnou blamáž však odvrátil nejdřív vlastní gól domácích, poté nová posila a zatím jediný střelec Zbrojovky Lukáš Magera. Brňané si tak z dvanáctitisícového města odváží bod za remízu 2:2.

Brno vstoupilo do zápasu opět velmi nešťastně. Už v 17. minutě otevřel skóre nekomromisní ranou domácí Oskar Fotr. A bylo ještě hůř. Po změně stran zvýšil náskok Středočechů Selemani a Brňané kráčeli za další druholigovou ostudou. Dnes jim však přálo i štěstí. Minutu po obdrženém góly vsítil vlastní branku nešťastně Pleachatý, římž dostal Brňany zpátky do hry. 

Skvěle se pak osvědčil zatím jediný střelec Brna Lukáš Magera. Nabídnutý pokutový kop proměnil s přehledem. Brno tak z Vlašimi odjelo s bodem a v příštím kole hostí tým z Chrudimi. V průběžné tabulce zatím drží 13. místo.

„Zápas byl pro nás hodně těžký, náš styl hry byl náročný a situaci jsme si komplikovali obrovskými chybami. Dohánění náskoku nás stálo hodně sil a nezbývá, než tvrdě pracovat dál. Mužstvo si stále sedá a dnes jsme si vyzkoušeli hru, kterou jsme v první lize nezažili. Držení míče mohlo být klidně 80 procent ku 20, při takovém obrazu hry si ale nemůžeme dovolit dělat takové chyby v defenzivě," říkal po utkání trenér Pivarník.

„Hráli jsme v podstatě na dohled soupeřovy brány, ale stále nám chybí klid v předfinální a finální fázi a často chybujeme. Přitom podobný obraz hry nás čeká i v dalších zápasech, musíme si na to zvyknout a popasovat se s tím lépe," uzavřel kouč.

 

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Vlašim, remíza, druhá liga, FC Zbrojovka Brno, Brno, Lukáš Magera, Oskar Fotr, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První bod pro Zbrojovku. Ve Vlašimi vybojovala remízu až v závěru  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.