Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vstup do sezóny jako z hororu. Zbrojovka doma vyfasovala od Jihlavy trojku

Zbrojovka po blamáži z loňské sestupové sezóny slibovala fanouškům co nejrychlejší návrat mezi elitu a s tím spojené zodpovědné a bojovné výkony. Nemilé bučení z vlastních tribun si však brněnští fotbalisté vyslechli již v prvním zápase. Vstup do druholigové sezóny byl pro Brno totiž jako z noční můry - už v 60. minutě prohrávali brněnští s Jihlavou před vlastními fanoušky 3:0.

Zápas dvou klubů, které loni sestoupily a letos avizují útok na horní příčky druhé ligy, odstartovala lépe Jihlava. A to přímo fenomenálně. Ve 20. minutě se ve středu hřiště šikovně vysmekl Urblík a z dobrých 25 metrů nádherným volejem vymetl horní roh Melichárkovy brány - takovéhle parádě zatleskal i lecjaký Zbrojovák. 1:0.

Krásný individuální gól by tak ještě fanoušci Brna svým svěřencům mohli odpustit, to, co se stalo v nastavení prvního poločasu, však ne. Ze špatně zahraného rohu se dostal míč před vápno, kde ho jihlavský Fulnek z jedničky lobem poslal naslepo do vápna. Mezi šesti (!) hráči Brna jediný jihlavský a přesto měl Klíma v klidu čas si míč zpracovat a pohodlně zakončit. Gól do kabiny pro Jihlavu, hřebík do rakve nálady brněnských fanoušků. 

Ani v druhém poločase se hra nijak výrazně nezlepšila. Třešničku na dort brněnského zmaru tak mohl po jednoduché akci od lajny nasadit druhým gólem v zápase Klíma. Po tomto gólu už se z tribun začínalo vedle pískotu ojediněle ozývat "Bartoněk ven"

Majitelům Zbrojovky, stejně jako přítomným fanouškům, trochu spravila náladu až v 71. minutě nová brněnská posila Lukáš Magera, který si krásně našel hezký centr z levé strany a čestným gólem hlavou snížil na 1:3.

Na víc se však brněnští nezmohli a vstup do nového ročníku druhé nejvyšší soutěže pro ně skončil s hořkou příchutí. Kvůli prohře 1:3 navíc po prvním kole okupují nelichotivé poslední místo druhé ligy.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, jihlava, druhá liga, prohra, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Magera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do sezóny jako z hororu. Zbrojovka doma vyfasovala od Jihlavy trojku  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.