Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V Drahoníně cvičili nadějní mladí karatisté z celého Česka

Malebná krajina Šafránkova mlýnu v blízkosti Drahonína nedaleko od Brna hostila na konci července mladé a nadějné karatisty z celé České republiky. Na akci se sešlo více jak 120 cvičenců, což je rekordem čtvrtého ročníku mládežnického národního kempu karate v ČR. Akce se zúčastnili také studenti a lektoři ze Slovenska. Sportovní kemp si pod svou záštitu vzal Český svaz karate a Sportovní centrum mládeže Brno, s finančním přispěním od Ministerstva školství.

Mladí sportovci cvičili ve dvou věkových kategoriích - žáci od osmi do třinácti a mládež od čtrnácti do osmnácti let. V rámci tréninku byli rozděleni do dvou skupin. KATA představuje formu sestav proti fiktivnímu soupeři a KUMITE sportovní zápas mezi dvěma soupeři.

Specializované cvičení KATA

Každodenní náplň obstarávalo třífázové cvičení od kondiční přípravy jako crossfit, posilování, vytrvalostní a rychlostní cvičení, až k specializované přípravě disciplín kata a kumite a v poslední řadě regenerační cvičení formou protahování nebo jógy.

Kondiční příprava sportovců

„Letošní ročník byl historicky nejpovedenější, jak v účasti tak i složení tréninků ze strany lektorů,“ uvedl Jaromír Musil z brněnského klubu karatistů Nidoshinkan Dojo.

O pátý ročník, který je naplánován na konec července příštího roku, je podle Musila velký zájem. Mladí sportovci se mohou navíc těšit na instruktory-medailisty z evropského šampionátu v karate.

Zdroj: Karate Camp 2016

Štítky Česko, Brno, karate, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Český svaz karate, Slovensko, Drahonín, Jaromír Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Drahoníně cvičili nadějní mladí karatisté z celého Česka  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.