Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moravskoslezští hasiči se stali suverény mistrovství republiky

Hasiči z Moravskoslezského kraje se stali suverény 45. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev. Ve dvou ze čtyř disciplín zvítězili a ve zbylých dvou byli vždy mezi třemi nejlepšími. 

Mistrovství v Brně se účastnili jak profesionální hasičské sbory, tak v samostatných kategoriích dobrovolné sbory rozdělené na muže a ženy.

Třídenní klání začali pouze profesionálové v pátek na náměstí Svobody, kde měli postavenou čtyřpodlažní cvičnou věž, na niž se museli vyšplhat. Právě v této disciplíně byli nejlepší celkoví vítězové, druzí byli hasiči Plzeňského kraje a třetí z Vysočiny.

Na víkend se soutěže přesunuly na stadion VUT Pod Palackého vrchem, kde se dalších disciplín účastnily i sbory dobrovolných hasičů. V sobotu byly na pořadu stometrové běhy s překážkami jednotlivců a čtyřčlenných štafet. V nich padly národní rekordy. V běhu sólo jej nyní drží časem 15,97 vteřiny Šárka Jiroušová ze sboru v Poniklé a štafeta děvčat z Chválenic na Plzeňsku časem 61,13 vteřiny.

Nejblíže klasickému zásahu je požární útok. "Soutěží sedm členů. Při přípravě nachystají na základnu požární stříkačku, tři kusy B hadic, čtyři kusy C hadic, rozdělovač, dvě proudnice a dvě savice 2,5 m dlouhé a sací koš. Čtyři metry od základny je vodní zdroj a 95 metrů od osy základny jsou dva nástřikové terče," popsali organizátoři. Cílem akce je zasáhnout terče. Mezi profesionály byli nejlepší hasiči ze Zlínského kraje. Za tři dny se klání hasičů z celé republiky zúčastnilo 700 závodníků.

Kompletní fotografie z mistrovství naleznete zde.   

Zdroj: ČTK

Štítky Česko, Moravskoslezský kraj, Plzeňský kraj, sbor dobrovolných hasičů, Brno, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravskoslezští hasiči se stali suverény mistrovství republiky  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.