Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První bruslaři otestovali kluziště na brněnském moři

K zimním radovánkám patří neodmyslitelně i bruslení, které se po třech letech vrací do historického centra Brna. Nové kluziště vyzkoušeli po slavnostním otevření a vystoupení krasobruslařů první návštěvníci. Ledová plocha vyrostla na opraveném Moravském náměstí na místě fontány a bruslení si tam lidé užijí až do konce února.

Brněnské moře je jediným místem, kde si lidé v centru jihomoravské metropole veřejně zabruslí. „Kluziště stojí na stávající ploše vodního prvku v parku na Moravském náměstí. Už při rekonstrukci jsme s jeho umístěním počítali. Pokud počasí dovolí, je provoz plánován minimálně do konce února,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Bruslení na Moravském náměstí má tradici od roku 2017, kdy městská část provozovala kluziště pod sochou markraběte Jošta. „Ideální stav bude, pokud se náklady na provoz uhradí ze vstupného. Kluziště ale neprovozujeme za účelem zisku, ale jako službu Brňanům. Od ledna začnou na bruslení chodit v rámci výuky zdarma děti z mateřských a základních škol,“ doplnil starosta. Provoz sportoviště vyjde městskou část zhruba na dva miliony korun.

Ledová plocha, která pojme zhruba sto dvacet návštěvníků, se rozkládá na osmi stech metrech čtverečních. Bruslaři u sportoviště najdou půjčovnu bruslí i zázemí s převlékárnami a uzamykatelnými skříňkami nebo pojízdné stánky s občerstvením.

Otevírací doba: každý den od 10:00 do 21:00
Vstupné: dospělý 100 Kč, děti do 15 let, senioři a držitelé ZTP 60 Kč, děti do 6 let zdarma

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Brno-střed

Štítky Kluziště, Bruslení, Moravské náměstí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

BRNĚNSKÝ MOŘE je KU*VA FIX AKORˇAT PRÝGL, vy tupani! a tu zasmrádlou kaluž na ruďáku si pojmenujte třeba havlovy zvratky! :-(((

Neděle, 3. prosince 2023, 17:37Odpovědět

Jaroslav Šálovský

Ukažte mi Brňáka, co té louži říká brněnský moře, kterým vždycky byl, ja a bude Prygl. To zas vymysleli cajzli, ne? A brňenska ***na to papouškuje.

Neděle, 3. prosince 2023, 05:21Odpovědět

První bruslaři otestovali kluziště na brněnském moři  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.