Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Brna míří světové moderní gymnastky. Představí se i česká naděje

Moravská metropole se stane o víkendu domovem elitních gymnastek. Závodnice přijíždí do Brna na Grand Prix. V silné konkurenci touží po úspěchu také české sportovkyně. Želízkem v ohni české výpravy je například talentovaná Karolína Havlíková, jež si odbude premiéru na světové akci.

Za Českou republiku na koberec Grand Prix nastoupí Denisa ŠtěpánkováKarolína Havlíková, která aktuálně patří mezi nejmladší naději české moderní gymnastiky. Zatímco Štěpánková už má s mezinárodními závody světové úrovně zkušenost, pro její mladší kolegyni to bude premiéra. „Karolína je talentovaná gymnastka a podle toho, co jsem viděla, by mohla zazářit s kuželem nebo stuhou,“ myslí si předsedkyně komise pro mezinárodní vztahy a reprezentaci Českého svazu moderní gymnastiky (ČSMG) Michaela Obrovský, podle níž ale sportovkyně kvůli chybějícím zkušenost může chybovat. 

Havlíková je ve svých sedmnácti letech teprve čerstvou seniorkou a zatím se představila jen na několika menších mezinárodních závodech. „I přes nezkušenost Karolíny věřím, že se jí soutěž povede a alespoň v jedné z disciplín se probojuje do finále,“ dodala Obrovský. Naproti tomu Štěpánková patří ke zkušenějším závodnicím a má podle reprezentační předsedkyně šanci na úspěch s obručí a míčem. Jejími největšími dosavadními triumfy jsou 21. místo na mistrovství Evropy z roku 2020 nebo 59. místo na letošním mistrovství světa.

Na Grand Prix Brno se letos přihlásilo 22 elitních závodnic z 18 různých zemí. „Pokud nedojde na poslední chvíli ke změnám v nahlášených sestavách, uvidí Brno medailistky ze světového poháru či účastnice letošního mistrovství Evropy a světa,“ dodala manažerka (ČSMG) Blanka Mlejnková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook ČSMG

Štítky Brno, Moderní gymnastika, Grand Prix, Tart Cup, gymnasta, Česko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna míří světové moderní gymnastky. Představí se i česká naděje  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.