Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bruslařskou sezónu v Brně nezastavil ani koronavirus

Ani opatření, která v České republice začala platit v minulém týdnu, nepřekazila Brňanům radost z blížících se vánočních svátků. Zimní radovánky si lidé užívají každý den na veřejných venkovních kluzištích. Letos se veřejnosti otevřely tři ledové plochy.

Nová nařízení vlády se odrazila na zrušení vánočních trhů, zákazu pití alkoholu na veřejnosti i omezení chodu restaurací. Brněnští sportovci se ale nemusejí bát. Oblíbená kluziště v centru města jsou i letos v plném provozu. Od víkendu se první bruslaři projíždějí například po ledové ploše za Lužánkami, která je pro veřejnost otevřená každý všední den.

Bruslák za nejstarším brněnským parkem láká zájemce o veřejné bruslení ve všední dny od 15:00 do 17:00 a od 18:00 do 20:00. O víkendu a svátcích využijí plochu dětští i dospělí bruslaři ve čtyřech časových blocích. Čtyřicet metrů dlouhý ovál, jenž provozuje městská společnost STARES SPORT, a.s., si mohou pronajmout jednotlivci i soukromé skupiny. V budově poblíž ledové plochy naleznou sportovci šatny, toalety i občerstvení. 

Hokejové hřiště pod širým nebem

Vyzkoušet si jízdu po ledu mohou Brňané také na jednom z největších venkovních kluzišť v republice v městské části Královo Pole. Kluziště Vodova láká sportovce na ledovou plochu už od pondělí a návštěvníkům se otevírá ve stejnou dobu jako kluziště za Lužánkami. „Naše ledová plocha u hal Vodova má 56 x 26 metrů. Svými rozměry odpovídá hokejovému hřišti a je tak jednou z největších umělých otevřených ledových ploch v České republice. Je možné si ji rezervovat, ať už pro školní výuku, nebo třeba hobby hokej,“ řekl generální ředitel společnosti STAREZ-SPORT, a.s. Martin Mikš.

Nadšenci do bruslení ocení také doprovodný program, který na led u multifunkčních hal přiláká v neděli 5. prosince děti i Mikuláše s nadílkou. Pokud se epidemická situace či vládní nařízení nijak nezmění, měla by obě brněnská kluziště zůstat otevřená minimálně do konce února.

Bruslí se i na umělé ploše

Led, který nestudí, mohou Brňané otestovat na Kluzišti Lesná kousek od konečné zastávky tramvají Čertova rokle. Na návštěvníky čeká malé a velké kluziště s umělým povrchem, které si mohou rezervovat pro sebe a své blízké, nebo se na nich zúčastnit veřejného bruslení. To se koná každý všední den od 15:00 do 18:30 a o víkendu v dopoledním a odpoledním bloku.

Sportovci jistě využijí také půjčovnu a broušení bruslí, občerství se v bufetu, nebo si obě ledové plochy pronajmou. „Navíc se bude letos bruslit i o pololetních a jarních prázdninách na příměstských táborech pro školáky,“ uvedla vedoucí kluziště Eliška Masaříková. Bruslit by se vedle Základní školy Milénova mělo bez ohledu na počasí až do konce března. 

Letos ale bruslení odvzonilo pod sochou markraběte Jošta, kde kluziště chybělo již loni. Minulý rok překazila zimní radovánky protikoronavirová opatření, tentokrát se bruslák přesunul na Olympijský festival. Ten se koná ku příležitosti zimních olympijských her v areálu Nové Zbrojovky.

"Předcovidová" sezona na kluzišti u Jošta.

Ohodnoť článek

Foto STAREZ-SPORT, a.s., Michal Šťastný

Štítky bruslení, zimní sport, Brno, Lužánky, vodova, ledová plocha, HC Kometa Brno, Česko, všední den, Vánoce, olympijské hry, Jošt Moravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslařskou sezónu v Brně nezastavil ani koronavirus  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.