Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přerušení profesionálního fotbalu postrádá opodstatnění, stěžuje si asociace. S vládou chce jednat

Včera zveřejněná protipandemická opatření omezí nejen volnočasové aktivity, jak bylo původně avizováno, ale také podnikání. Ministr zdravotnictví svým rozhodnutím prakticky zastavil na dva týdny veškeré sportovní aktivity, i ty profesionální, kde hráči prochází pravidelnými testy na onemocnění koronavirem. S minimálně dvoutýdenním přerušením všech soutěží proto nesouhlasí Ligová fotbalová asociace.

„Přestože představitelé vlády avizovali, že zpřísněná opatření se budou týkat volnočasových aktivit, a nikoliv podnikatelské činnosti, ve vztahu k profesionálnímu sportu je realita odlišná. Je třeba si uvědomit, že profesionální sport není v žádném případě volnočasovou aktivitou, ale odvětvím, které v ČR zaměstnává tisíce osob,“ řekl předseda asociace Dušan Svoboda.

Chápeme omezení diváků, nechápeme zastavení soutěží

Ten s dílčími opatřeními souhlasí. Kompletní zastavení sportovních aktivit je podle něho neodůvodněné. „Všichni vnímáme hrozbu významných nárůstů nakažených osob ve společnosti. Rozumíme nutnosti na přechodnou dobu zakázat účast diváků na stadionu. Vlastní omezení konání zápasu ale dle našeho názoru postrádá opodstatnění. Profesionální fotbal v Česku patří mezi nejvíce chráněná prostředí v rámci cele společnosti. Hráči i realizační týmy jsou nepřetržitě testování a dodržují řadu přísných protiepidemiologických opatření,“ doplnil.

O změně rozsahu opatření hodlá jednat s vládou. O dalším vývoji bude Ligová fotbalová asociace jednat také na pondělním mimořádném jednání výboru.

V Česku dnes začíná platit část zpřísněných opatření, kterými chce vláda zpomalit šíření epidemie nového koronaviru. Kabinet je schválil ve čtvrtek, platit mají do 25. října. Restaurace musejí zavírat nejpozději ve 20:00, u stolu mohou být maximálně čtyři lidé. Otevřít nesmějí posilovny, fitness centra, vnitřní bazény, koupaliště a zoologické zahrady. Další omezení se týkají nákupních center nebo diskoték. Ještě výraznější omezení začnou platit od pondělka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, koronavirus, opatření, vláda, sport, Česko, Dušan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerušení profesionálního fotbalu postrádá opodstatnění, stěžuje si asociace. S vládou chce jednat  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.