Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sport v Brně: hokejová extraliga se přerušuje, fotbal se odehraje před prázdnými tribunami

Ustanovení Bezpečnostní rady státu, které zakazuje pořádání veřejných akcí pro více než sto osob kvůli omezení šíření koronaviru, výrazně ovlivní sportovní akce po celé republice. Některé se ruší úplně, jiná utkání se odehrají bez diváků. 

Kdo všechno spadá do limitu sta osob?

Ohledně toho, jak přesně bude zákaz akcí s účastí nad sto osob fungovat, panovalo po vyhlášení jisté zmatení nejen mezi sportovními fanoušky, ale i samotnými organizátory sportovních utkání. Ministerstvo zdravotnictví proto doplnilo tiskovou zprávu o oficiální výklad tohoto zákazu. Do limitu sta lidí se tak kromě návštěvníků musí vejít i všechny osoby zabezpečující průběh akce přítomné během jejího konání (tedy i hráči, rozhodčí, realizační tým, organizátor a pořadatelská služba atd.). Pokud se akce účastní i policisté, hasiči nebo zdravotníci, musí se vejít do limitu také.  

Prodej vstupenek 

Prodejce vstupenek Ticketportal je v kontaktu s organizátory jednotlivých akcí a postupně na své stránky doplňuje jejich status. Dosud zakoupené lístky zatím zůstávají v platnosti, portál lidem doporučuje sledovat vývoj situace a podrobnosti průběhu jednotlivých akcích na jejich webových stránkách. Obnovení či zrušení prodeje lístků se bude řídit podle pokynů organizátorů akcí. 

Hokejová extraliga se dočasně přerušuje

Prezident Českého svazu ledního hokeje  (ČSLH) Tomáš Král v úterý vyhlásil, že veškerá hokejová utkání pořádaná ČSLH se budou hrát dle rozpisu příslušné soutěže s tím, že návštěvnost utkání nesmí přesáhnout sto osob. V té době však ještě nebylo jasné, že se do limitu sta osob musí vejít i organizátoři a hráči. Dnes se pak na mimořádné schůzce klubů účastnících se Tipsport extraligy rozhodlo o pozastavení play-off do 29. března. „Kluby výkonnému výboru svazu doporučily, aby byla extraliga přerušena do 29. března. S tím, že pak bude situace aktuálně vyhodnocena," uvedl prezident Tipsport extraligy Josef Řezníček.

Vyšší fotbalové soutěže bez diváků, menší do sto účastníků

Ligová fotbalová asociace (LFA) dnes na mimořádném zasedání výboru rozhodla, že následující dvě soutěžní kola FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proběhnou bez přítomnosti diváků. „Rozhodli jsme se i vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje upřednostnit možnost nejbližší dvě ligová kola odehrát i bez přítomnosti diváků na stadionech s tím, že budeme společně s držiteli vysílacích práv hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků.“ vysvětluje předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Zápasy nižších soutěží organizované FAČR, KFS, nebo OFS se neruší a pořadatel utkání (domácí klub), je povinen zabezpečit, že se soutěžního utkání nezúčastní více než sto osob. Ruší se ale vyhlášení ankety Fotbalista roku 2019 plánované na 22. března ve Vinohradském divadle. 

Basket zcela bez diváků

Vedení České Basketbalové Federace (ČBF)  rozhodlo, že zápasy pořádané Sportovně technickou komisí (STK) ČBF proběhnou podle plánu, ale zcela bez diváků. Veškeré zápasy nejvyšších soutěží budou standardně přenášeny v přímém přenosu na serveru TV Com, vedení požádalo o posílení serverů před očekávaným zvýšeným náporem fanoušků. Regionální soutěže se zase potýkají se zavíráním školních tělocvičen.

„Až na výjimky budou regionální soutěže mládeže a dospělých na jižní Moravě pokračovat. Část zápasů jsme však museli odložit na přelom března a dubna, hlavně proto, že je těžké najít vhodné náhradní tělocvičny, kam zápasy přesunout,” říká předseda STK pro jižní Moravu Vilém Cígler. 

Florbal taktéž bez fanoušků

Nejvyšší florbalové soutěže budou zatím pokračovat bez fanoušků. Na superfinále, které je naplánováno na 19. dubna, byl dočasně pozastaven pouze předprodej vstupenek. „Příprava superfinále zatím probíhá a o celé akci bude rozhodnuto dle dalšího vývoje,“ upřesňuje prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Zbrojovka Brno

Štítky Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, soutěž, Bezpečnostní rada státu, Český svaz ledního hokeje, Česká basketbalová federace, vstupenka, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, fotbal, Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sport v Brně: hokejová extraliga se přerušuje, fotbal se odehraje před prázdnými tribunami  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.