Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SESTŘIH: Češi v Brně válí! Futsalisté porazili Rumunsko 4:0 a jsou blízko postupu na mistrovství světa

Brno českým futsalistům svědčí! Do kvalifikace na mistrovství světa vstupoval národní tým jako outsider, po dvou zápasech je však Česko na prvním místě tabulky a postup má na dosah. V pondělí večer navázali svěřenci Tomáše Neumanna na úvodní výhru se Slovinsko a přejeli Rumunsko 4:0. Ve středu si to pak rozdají v přímém duelu o postup s Kazachstánem. Čechům přitom stačí i remíza.

Češi měli v pondělí proti Rumunsku skvělý vstup do zápasu. Do vedení je poslal už ve 38. vteřině po pěkné kombinaci  Seidler. Na druhé straně se pak několika skvělými zákroky blýskl domácí brankář Vahala. Do kabin se tak šlo za úzkého vedení Česka.

Naši reprezentanti navázali na první půli i začátkem druhého dějství, kdy diváci ve Vodově opět poměrně brzy slavili. Po půl minutě hry dorazil do prázdné brány Holý, k němuž se šťastně od tyče odrazila tvrdá Seidlerova střela.

Třetí gól pak přidal před koncem Tomáš Koudelka, který využil přihrávky brankáře Vahaly, zbavil se protihráče a přesně zakončil. Gólový účet večera pak uzavřel z dlouhé penalty opět Seidler.

Česká futsalová reprezentace zatím předvádí v hale na Vodové famózní výkony. Po dvou odehraných zápasech vede skupinu o postup na letošní světový šampionát v Litvě se šesti body a skórem 7:1.

Přímý postup si však zajistí jen vítěz skupiny. A do všeho ještě v pondělí promluvil favorizovaný Kazachstán. Ještě 35 vteřin před koncem byl stav utkání Slovinsko – Kazachstán 3:3 a Češi byli na MS. Jenže Tursagulov byl proti a v ten samý čas rozhodl o výhře Kazachů 4:3.

Postup v případě výhry, remízy a možná i prohry

Ve středu od 18 hodin se tak Češi a Kazaši utkají v přímém souboji o první postupové místo. Národní tým může i remizovat. Případné druhé místo zajišťující baráž už mají Češi téměř jisté, ale ještě je zde druhá varianta. V případě středeční výhry Rumunska nad Slovinskem může dojít na mini tabulku tří týmů po šesti bodech, kde by si Češi mohli dovolit i porážku o dva góly.

V Brně jsme nikdy neprohráli, říká trenér

Český tým chce před plnou brněnskou halou i potřetí v řadě vyhrát. „V Brně jsme ještě nikdy kvalifikační zápas neprohráli,“ připomněl trenér Tomáš Neumann. „Samozřejmě nás gól Kazachů těsně před koncem zamrzel, byli jsme blízko senzačnímu postupu po dvou hracích dnech, ale stále máme vše ve svých rukách a skvělé rozehrané.“


Středeční program kvalifikace, SH Vodova

15:00 Rumunsko – Slovinsko

18:00 Kazachstán – Česká republika

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivana Hošková / Futsal FIFA - Česká republika

Štítky futsal, kvalifikace, euro, reprezentace, Rumunsko, výhra, FC Zbrojovka Brno, Mistrovství světa ve fotbale, Kazachstán, Česko, Slovinsko, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SESTŘIH: Češi v Brně válí! Futsalisté porazili Rumunsko 4:0 a jsou blízko postupu na mistrovství světa  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.