Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po včerejším debaklu skončil trenér Petr Fiala. Kometu nově povede Libor Zabránský

Po včerejším debaklu proti karlovarské Energii a pěti porážkách v řadě Petr Fiala oznámil svůj konec na pozici hlavního trenéra brněnské Komety. Klub dnes oznámil nového trenéra a stal se jím mnoholetý majitel klubu Libor Zabránský.

Fiala oznámil svou rezignaci po domácí prohře 2:7

Petr Fiala vedl brněnskou Kometu od začátku letošní sezóny a po včerejší prohře 2:7 proti karlovarské Energii oznámil svůj konec. Kometa prohrála pětkrát v řadě a trenér oznámil svou rezignaci po včerejším zápase. "Pro mě to byl jasný signál, abych dodal mužstvu impuls a odstoupil jsem z funkce hlavního trenéra. Doufám, že nový trenér z těch hráčů dostane to, co v nich je. V zápasech se hraje na šedesát pořádných minut a to my jsme nebyli schopní odvádět," řekl na pozápasové tiskové konference bývalý trenér Petr Fiala. 

Zabránský dovedl jako kouč Kometu ke dvěma titulům

Už zítra bude hrát Kometa proti Třinci a bylo nutné vyřešit, kdo usedne na střídačku. Jako nový hlavní kouč povede kometu majitel klubu Libor Zabránský, který v minulosti dovedl klub ke dvěma mistrovským titulům. 

Je to reakce na odstoupení pana Fialy, který po nedělním zápase rezignoval. Jiné řešení se v tuto chvíli pro Kometu nenabízelo, protože v úterý hrajeme v Třinci. Věřím, že společně s asistenty dokážeme klukům pomoct, a že se zase vrátíme na vítěznou vlnu. Novinkou bude, že mladý perspektivní trenér Jiří Horáček se posouvá z pozice videokouče a bude se mnou a s Kamilem Pokorným na střídačce,“ říká majitel Komety a nový hlavní kouč Libor Zábranský.

Zabránský v extralize odkoučoval už 241 zápasů a kromě A-týmu prošel všemi mladežnickými kategoriemi. Bohaté jsou i jeho zkušenosti přímo z ledu. V NHL má odehraných čtyřicet zápasů a v AHL čtyřiadevadesát. V české extralize odehrál více než tři sta zápasů. Jako kouč a majitel Komety už získal jeden bronz, dvě stříbra a dvě zlaté medaile. 

Karlovy Vary rozválcovaly Kometu

První třetina byla ještě dost vyrovnaná a skončila stavem 1:1. Jedním z důležitých momentů byla přesilovka Varů, kdy byli schopní proměnit hned dva góly. Kometa se snažil ještě zápas obrátit a Jakub Orsava upravil skóre na 2:3. 

Poslední minuta druhé třetiny byla rozhodující a hosté byli během čtyriceti vteřin schopní vstřelit hned dva góly a hráči odcházeli do šatny se stavem 2:5.

Třetí třetina jen podtrhla nezvratný debakl

Poslední třetina byla jen dovršením těžce zvratitelného a Energie přidala ještě dva góly. Kometa prohrála 2:7. 

„Prohráli jsme pětkrát v řadě. Výkon ve třetí třetině zápasu s Karlovými Vary nebyl hodný Komety. Utkání jsem si dal sám pro sebe jako rozhodující. Skončilo to 2:7, není co řešit,“ komentoval zápas bývalý trenér Komety Petr Fiala. 

„Vytvořili jsme si dostatečný náskok a poslední zbytek odporu jsme zlomili rychlým gólem na začátku třetí třetiny. Od té doby jsme zápas měli pod kontrolou a hráčům jsme za dnešní týmovou práci poděkovali,“ ohodnotil zápas trenér Karlových Varů Tomáš Mariška. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Grulich

Štítky Kometa, nový trenér, debakl, Karlovy Vary, trenér, Petr Fiala, HC Kometa Brno, energie, HC Energie Karlovy Vary, HC Oceláři Třinec, National Hockey League, American Hockey League, Extraliga ledního hokeje, Jakub Orsava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po včerejším debaklu skončil trenér Petr Fiala. Kometu nově povede Libor Zabránský  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.