Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnští badmintonisté si v extralize připsali důležitou domácí výhru. Na jaře chtějí bojovat o medaile

Neskutečné drama, které by jen stěží lépe vymysleli režiséři slavných hollywoodských trháků, nabídl nedělní šlágr extraligových badmintonistů SK STAVOS Brno Slatina s Meteorem Radotín. Domácí tým zvítězil nejtěsnějším rozdílem 5:3 na zápasy díky triumfu v posledním hraném utkání.

To navíc rozhodly až tři sety, které ve všech případech skončily nejtěsnějších možným rozdílem dvou bodů. Pouhých šest bodů tak v infarktovém závěru rozhodlo o vítězství Slatiny. O to sladším, když přišlo po dvou předchozích těsných domácích porážkách, vždy až v prodloužení.

Nováček nejvyšší domácí soutěže se tak na třetí pokus konečně dočkal úspěchu před vlastním diváky. „Co na to říct... Velká radost," vydechl manažer a trenér oddílu Ladislav Vorel.

A už klidnějším hlasem pokračoval. „Čtyři a půl hodiny nabídly krásné zápasy a hlavně extrémně vyrovnaný badminton. Tentokrát s radostným koncem," těšilo šéfa týmu, jehož dosavadní domácí bilance v sezoně byly dvě smolné a těsné porážky 4:5 po prodloužení.

Souboj reprezentantů

Do třetice všeho dobrého už SK STAVOS Brno Slatina nezaváhal. V posledním rozhodujícím utkání se střetly opory mužské dvouhry obou celků. Z těsného vítězství 26:24, 19:21 a 23:21 se nakonec radoval slatinský Milan Ludík proti polské posile Pražanů Michalu Rogalskému.

„Na zápas s Michalem jsem se dopředu připravoval a moc mě těší, že jsem ho zvládl a ustál takticky, fyzicky i psychicky. O to víc, že můj bod mohl týmu k vítězství před tolika diváky a v parádní atmosféře," radovala se česká badmintonová jednička mužské dvouhry.

Lekce od favorita na titul

Kromě nedělního vítězství si Slatina ve víkendovém kole připsala i porážku. V sobotu prohrála v Benátkách nad Jizerou proti stále suverénnímu favoritovi soutěže 2:6 a před závěrečným utkáním základní části se drží na třetí pozici.

Skvělá divácká kulisa

„Zatímco v sobotu přišlo v Benátkách na utkání pár desítek lidí, u nás doma to byla víc než stovka. Moc jim děkuji za podporu a diváckou kulisu. Ukazuje se, že Brno badmintonem žije, chodí zde suverénně nejvíc lidí. Kdyby se utkání s Meteorem hrálo v Praze, nepřijde skoro nikdo," doplnil manažer klubu, který pro ještě pohodlnější výhled diváků přistavil v Xareně i montovanou odstupňovanou tribunu.

V posledním kole čeká SK STAVOS Brno Slatina v nedělním utkání 24. února duel na hřišti Klimkovic. Poté v případě postupu březnové a dubnové zápasy o medaile.

Foto SK STAVOS Brno Slatina | Zdroj SK STAVOS Brno Slatina

Štítky badminton, SK STAVOS Brno Slatina, výhra, extraliga, Brno, badmintonista, Radotín, Benátky nad Jizerou, Slatina, Praha

Brněnští badmintonisté si v extralize připsali důležitou domácí výhru. Na jaře chtějí bojovat o medaile  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.