Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při parkování v Brně zkolaboval muž. Policisté ho přivedli zpět k životu díky defibrilátoru

Pomáhat a chránit. Tohle heslo splnila hlídka brněnských policistů na jedničku. Byla totiž přivolána k případu muže, kterému se v autě na Svratecké ulici zastavilo srdce. Policisté mu životadárný orgán "nahodili" zpět za pomocí defibrilátoru.

Vše začala, když jela žena v autěse svým šestasedmdesátiletým partnerem a muž při parkování upadl do bezvědomí. Jeho družka vyběhla ven a žádala kolemjdoucí o pomoc. Jeden z přítomných mužů pohotově zahájil resuscitaci. Přibližně po minutě byli na místě i policisté.

„Vzhledem k tomu, že starší pán stále nedýchal a neměl hmatný pulz, použili automatizovaný externí defibrilátor," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Už po prvním výboji muž naštěstí začal projevovat známky života. Hlídka pak pokračovala v nepřímé srdeční masáži až do příjezdu záchranářů, kteří si následně seniora převzali do péče a  převezli do nemocnice. Policisté se ještě věnovali rozrušené ženě a přivolali jí krizového interventa. „Poděkování nepochybně patří také devětašedesátiletému muži, který ještě před příjezdem hlídky poskytoval první pomoc," zavřela mluvčí.

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při parkování v Brně zkolaboval muž. Policisté ho přivedli zpět k životu díky defibrilátoru  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.