Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Celníci zlikvidují dvacet tun tabáku, poslouží jako topná směs

Jihomoravští celnící dnes zlikvidují téměř 20 tun tabáku s pochybným původem, po rozdrcení a smíchání s dalším odpadem poslouží jako topná směs.

Nejmenovaná společnost dovezla z Vietnamu tabák k vykuřování skleníků v lednu 2015. „Nejenže deklarovaná hodnota zboží byla velmi nízká, ale pochybný se jevil i původ. Navíc dovozce deklaroval tento tabák jako zboží, které nepodléhá spotřební dani," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Na základě kontroly zboží a dokladů celníci začali pochybovat o pravdivosti údajů, zboží zajistili. Odebrali vzorky, stanovili nové sazební zařazení, ověřili původ, navýšili celní hodnotu a následně vyměřili vyšší clo a spotřební daň. „Dovozce nebyl schopen doložit jakékoliv doklady svědčící v jeho prospěch," uvedla mluvčí. Zboží následně propadlo ve prospěch státu.

V konečném důsledku celní úřad vyměřil a vybral clo ve výši zhruba 260.000 korun namísto původních zhruba 60.000 korun. Spotřební daň byla místo v nulové výši vyměřena na 36 milionů korun. Firmě navíc byla uložena pokuta 300.000 korun za opožděné tvrzení daně.
 

Foto Celní správa | Zdroj ČTK

Štítky tabák, spotřební daň, Vietnam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci zlikvidují dvacet tun tabáku, poslouží jako topná směs  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.