Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zlatý dolar na růžovém tanku nepůjde umýt. Tank se musí celý znovu natřít

Jak jsme vás informovali už ráno, nekonečná telenovela růžového tanku a Brna si v posledních hodinách svého příběhu připravila ještě jednu zajímavou zápletku. Těsně před odvozem uměleckého díla do Prahy ho zatím neznámý vandal vybavil na cestu sprejovým nástřikem zlatého dolaru. Podle mluvčí Moravské galerie Michaely Paučo však barva nepůjde smýt. Musí se proto celý přetřít. A nebude to levné. Barva se musí dovést z Finska. S informací přišel server iRozhlas.cz.

„Ještě předtím, než byl v noci na dnešek naložen a odvezen růžový tank Davida Černého, stihl ho neznámý pachatel posprejovat,“ uvedl ráno mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Zjistili to v úterý večer strážníci městské policie při pravidelné kontrole prostranství na Komenského náměstí. Na boku obrněného vozidla objevili symbol amerického dolaru o rozměru 1 x 0,5 metru, posprejovaný zlatou barvou.

„Sprejerství je trestným činem, a tak strážníci přivolali hlídku státních policistů a případ jim předal k prošetření," dodal mluvčí. Městská policie poskytne policistům kamerové záběry. Vandal byl údajně oblečený do černé kapuci, svůj výkon zvládl provést za deset vteřin. Pak zmizel.

Zlatá barva z tanku nejde dolů. Vojenské zařízení se tak bude muset přetřít speciální barvou, kerá se však musí dovézt až z Finska. V případě, že policisté nevypátrají pachatele, škodu bude nejspíš muset zaplatit Moravská galerie. Růžový tank opustil Brno dnes dopoledne.

 

Foto MP Brno, René Rudzan | Zdroj iRozhlas.cz

Štítky Moravská galerie v Brně, Finsko, Brno, Praha, David Černý, dolar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldrich Slezak

To jako nejsme schopni u nás vyrobit růžovou barvu?

Čtvrtek, 28. září 2017, 22:07Odpovědět

Oldrich Slezak

Proč to máme platit? Ať to zaplatí ten týpek co to počmáral né? Je tam kamerový systém tak ať si ho "podávají" z kamery na kameru a přijedou si pro něj.

Čtvrtek, 28. září 2017, 22:06Odpovědět

Zlatý dolar na růžovém tanku nepůjde umýt. Tank se musí celý znovu natřít  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.