Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na hodech se nahnula pouťová atrakce, sedm lidí narazilo nohama do zábradlí

Na hodech v Zaječí na Břeclavsku se v  neděli odpoledne nahnula jedna z pouťových atrakcí a zranila tak sedm lidí, včetně nezletilých. Čtyři zraněné záchranná služba převezla do nemocnice. V místě zasahoval vrtulník. Neštěstí šetří policie.

Podle policistů se na atrakci v době, kdy došlo k jejímu nepřirozenému rozkývání, nacházelo v sedadlech celkem 18 lidí. Obsluhující muž při zjištění nestability kolotoče ihned atrakci nouzově zastavil, ale i přesto někteří návštěvníci narazili dolními končetinami do zábradlí.

Šlo o lehčí i vážnější zlomeniny. „Nikdo nebyl v bezvědomí, žádné život ohrožující poranění se naštěstí nestalo," uvedla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

Pouťová atrakce se nahnula krátce před 18:00. „Záchranná služba převezla do nemocnice čtyři pacienty, z toho tři mladistvé a jednu čerstvě zletilou. Tři z nich do nemocnice v Břeclavi, jednoho z nich letecky do brněnské dětské nemocnice," uvedla mluvčí. Další tři poraněné lidi záchranné služba ošetřila na místě.

U provozovatele jsme provedli orientační dechovou zkoušku, a to s negativním výsledkem," řekla  mluvčí policie Štěpánka Komárová. Doplnila, že na místě jsou vyšetřovatelé, kteří prověřují, proč se atrakce nahnula. „V současné době na případu pracují kolegové ze služby kriminální policie  Ti také zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V rámci šetření byl přibrán znalce z oboru strojírenství, který by se měl vyjádřit k příčině posunu atrakce," uzavřela mluvčí.

Foto ZZS JMK | Zdroj PČR, ČTK

Štítky pouťová atrakce, zdravotnická záchranná služba, policie, okres Břeclav, Zaječí, Nemocnice Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hodech se nahnula pouťová atrakce, sedm lidí narazilo nohama do zábradlí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.