Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté honili po Brně mezinárodně hledaného muže

Pořádně se ve vedrech posledních dní zapotili brněnští policisté. V posledních deseti dnech totiž hned několikrát honili hledané či podezřelé pachatele. V jednom případě jim pomohlo přehlédnutí balkónu ve tmě, o který si mladý sprejer praštil do hlavy. Ve druhém případě dokázali mezinárodně hledaného muže dohnat za pár vteřin.

Přestože mají policisté handicap v podobě nelehké výbavy, kterou na sobě nosí, jejich trénink je pro pronásledovaného často tvrdým oříškem. Své o tom ví dva muži, kterým se v posledních deseti dnech policistům utéct nepodařilo.

„V prvním případě jsme v nočních hodinách vyjížděli k  údajnému sprejerství. Z toho se nakonec vyklubalo vloupání do stánku s pečivem. Při pátrací akci kolegové narazili na trojici podezřelých, z nichž jeden nedbal výzev a dal se na útěk," uvedl polivejní mluvčí Pavel Šváb.

Sedmnáctiletý mladík při útěku přehlédl ve tmě balkón a s tržnou ránou na hlavě skončil v moci policistů. Druhý případ se stal v ulici Cejl, když si projíždějící hlídka všimla muže, o kterém věděla, že je v pátrání. Třiatřicetiletý Brňan, který nesl v ruce plyšového Medvídka Pú, se dal před strážci zákona rovněž na útěk. Pobyt na svobodě si prodloužil jen o několik vteřin. Policisté po rychlém startu z auta dohnali muže za pár vteřin.

„Na muže byl vydán Evropský zatýkací rozkaz a příkaz k dodání do výkonu trestu. O několik hodin později tak skončil v bohunické vazební věznici. Tam bude mít co vysvětlovat brněnským kriminalistům i k dalším osmi případům, ve kterých pravděpodobně figuruje," doplnilŠváb.

Jak mluvčí následně dodal, brněnští policisté z oddělení hlídkové služby zadrželi jen za první pololetí tohoto roku 179 lidí, na které bylo vyhlášeno policejní pátrání.

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Brno, Pavel Šváb, Medvídek Pú, Cejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté honili po Brně mezinárodně hledaného muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.