Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž se pokusil zastřelit náhodnou oběť, která ho předjela autem. Pak podpálil dům své matce

Těžko uvěřitelný případ zvráceného šílence řešili v posledních dnech jihomoravští policisté. Muž si nejdříve vybral na silnici náhodnou oběť, jež ho předjela v autě, dojel a skrz boční okýnko na ní namířil zbraň a vystřelil. Dva dny na to vzal kanystr benzínu a zapálil dům, ve kterém žije jeho vlastní matka. Nyní je ve vazbě.

Kriminalisté z Hodonínska trestně stíhají extrémně nebezpečného pětadvacetiletého muže. Ten nedávno couval autem z vedlejší na hlavní silniciu Moravského Písku, když ho v tu chvíli předjela řidička jiného auta. Muž za ní ihned vyjel a když její auto předjížděl, otevřel okno spolujezdce, namířil na ni revolver a vystřelil. Žena se instinktivně přikrčila a bylo velkým štěstím, že udržela vozidlo na silnici a plné rychlosti nebourala Po předjetí ženy pak podezřelý muž odjel pryč. Později se naštěstí ukázalo, že šlo o plynovou zbraň.

Tím však jeho šílené chování neskončilo. O pouhé dva dny později si na benzince do plastového kanystru natankoval benzín a přijel autem k rodinnému domu své matky ve Veselí nad Moravou. Kanystr s benzínem vylil na pergolu rodinného domu a zapálil.

„Muž zapříčinil požár, který se z pergoly rozšířil i na rodinný dům, kde došlo k poškození pláště domu, oken, střešní konstrukce a části vybavení domu s celkovou škodou dva miliony korun. Jen včasným zásahem hasičů nedošlo ke zničení celého domu včetně vybavení," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. 

Policisté podezřelého muže zadrželi a obvinili z trestných činů nebezpečné vyhrožování a obecné ohrožení. „V případě odsouzení mu hrozí až osm let odnětí svobody. Aby nemohl ve svém jednání pokračovat, případně se vyhýbat trestnímu řízení nebo ovlivňovat svědky, poslal jej soudce do vazební věznice," uzavřel mluvčí.

Zdroj: PČR

Štítky dům, benzín, rodinný dům, okres Hodonín, Moravský Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se pokusil zastřelit náhodnou oběť, která ho předjela autem. Pak podpálil dům své matce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.