Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

'Kufr mám plný sazenic trávy, pro kamarády' sdělil mladík bez nervů celníkům na hranici

Jihomoravští celníci zadrželi minulý čtvrtek nedaleko bývalého hraničního přechodu Valtice-Schrattenberg řidiče osobního vozu, který převážel 260 sazenic konopí. Z mladíka přiznání nemuseli celníci nijak páčit, skutečnost jim sám sdělil na dotaz, jestli neveze nějaké zboží.

Auto s českou státní poznávací značkou přijíždějící z Rakouska kontrolovala hlídka celníků minulý týden ve čtvrtek. „Řidič cestoval sám a na dotaz celníků, zda převáží nějaké zboží, odpověděl, že v kufru veze řezy marihuany," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. Celníci proto vůz kompletně prohledali. V kufru našli tři kartony se sazenicemi konopí, další dva na zadních sedadlech.

„Muž uvedl, že rostliny nakoupil na trhu ve Vídni a veze je kamarádům, kteří ho o ně požádali," uvedla mluvčí. Muže i jeho náklad celníci zadrželi a případ předali Celní protidrogové jednotce, která ho dál řeší. Za nedovolené nakládání s omamnými a psychotropními látkami mu hrozí až pětileté vězení.

Zdroj: ČTK

Štítky Rakousko, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

'Kufr mám plný sazenic trávy, pro kamarády' sdělil mladík bez nervů celníkům na hranici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.