Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Srazil sedmiletou dívku stojící na zastávce a ujel. Pak nadýchal přes jeden a půl promile

Dopravní policisté ve středu odpoledne řešili dopravní nehodu, při které v Kyjově u autobusové zastávky srazil řidič auta sedmiletou dívku čekající na autobus a po nehodě ujel. Dívka utrpěla vážná zranění. Řidiče policisté vypátrali ještě tentýž den. Kontrolní dechová zkouška ukázala přes jeden a půl promile. Řidič však tvrdí, že začal pít až po incidentu.

Při jízdě poblíž pozdější nehody se řidič nejspíš plně nevěnoval řízení. Neviděl tak nejspíš před ním zastavující vozidlo, aby se vyhnul srážce, najel prudce vpravo mimo silnici do prostoru zastřešené autobusové zastávky, kde srazil stojící dívku.

Řidič však na závažnost okamžiku nepomyslel, z místa odjel. Dívka utrpěla vážná poranění a byla následně letecky transportována do brněnské nemocnice.

„Policistům se podařilo zjistit informace o konkrétním typu a barvě vozidla. Na základě těchto poznatků po tomto vozidle v Kyjově i širším okolí pátraly všechny policejní hlídky,“ uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník. Vozidlo i s podezřelým čtyřicetiletým řidičem po třech hodinách vypátrali kyjovští policisté v obci Svatobořice-Mistřín.

„Provedené dechové zkoušky na alkohol vykázaly hodnoty 1,6 a 1,5‰ alkoholu. Řidič však vypověděl, že požil alkoholické nápoje až po nehodě,“ uvedl mluvčí. Jeho tvrzení by měly potvrdit nebo vyvrátit krevní testy, na které ho hlídka odvezla následně po vypátrání. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti a z přečinu Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ uzavřel Zámečník.

Zdroj: PČR

Štítky havárie, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srazil sedmiletou dívku stojící na zastávce a ujel. Pak nadýchal přes jeden a půl promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.