Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Auto v Břeclavi srazilo a zabilo chodkyni, další čtyři zranění. Policie hledá svědky

Jeden lidský život a čtyři zraněné si vyžádala nehoda osobního vozu v Břeclavi, stala se v neděli večer. Osobní vůz srazil chodkyni, na místě zemřela, další čtyři lidé se zranili ve voze.Dechová zkouška podle policejního mluvčího ukázala, že řidič pil před jízdou alkohol.

Nehoda se stala kolem 21:15 v Sovadinově ulici. Řidič vyjel ze silnice, narazil do sloupu veřejného osvětlení, poté do plotu a do rozvodných skříní s elektřinou a plynem. Při havárii srazil i ženu středního věku. „Žena bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem," uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Ve voze cestovali čtyři lidé, z toho tři muži. Jak Kropáčková uvedla, jeden z mužů utrpěl středně těžké zranění, ostatní se zranili lehce.

Řidič stříbrné Škody Octavia s ostravskou registrační značkou jel rychle a nezvládl vůz. Dostal smyk a vjel na chodník, kde se střetl s chodkyní, která zraněním bohužel na místě podlehla. Uvítáme informace o pohybu toho vozu či chování posádky v břeclavských ulicích," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Doplnil, že řidič měl pozitivní dechovou zkoušku. Podle mluvčí záchranné služby Kropáčkové měli pozitivní test na alkohol tři z pasažérů vozu. Informace od svědků policie přijme na tísňové telefonní lince 158.

Na místo nehody dorazili i hasiči. „Hasit jsme nemuseli, auto nehořelo. Nárazem však poškodilo elektrickou a plynovou přípojku," uvedl jejich mluvčí David Jirouš. Hasiči proto na místě spolupracovali s pohotovostní službou plynáren a energetických rozvodných závodů. Rozvodnou skříň se podařilo provizorně opravit. "Méně úspěšná byla oprava plynové přípojky. Zaměstnanci plynáren kvůli úniku plynu zastavili jeho dodávku do střední školy," uvedl mluvčí. Střední škola je vedle místa nehody.

Zdroj: ČTK

Štítky úraz, Břeclav, Pavel Šváb, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto v Břeclavi srazilo a zabilo chodkyni, další čtyři zranění. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.